Kolekcija Iittala X Issey Miyake ‒ kolekcija za dom za rituale vsakdana

Kolekcija Iittala X Issey Miyake ‒ kolekcija za dom za rituale vsakdana

21.06.2016

Dva mojstra brezčasnega oblikovanja z različnih koncev sveta sta združila vizijo doma, kjer vlada harmonija. Tako je nastala njuna edinstvena skupna kolekcija visokokakovostne keramike, stekla in tekstila za dom, imenovana Kolekcija Iittala X Issey Miyake.

Kolekcija za dom Iittala X Issey Miyake prinaša harmonijo v naš vsakdan, ki od nas kar naprej zahteva, da delamo vedno več in da živimo vedno hitreje. Ob njej se zavemo dejstva, da je dom namenjen več stvarem: sprostitvi, delu, druženju in nakupovanju. Kolekcija tekstila, keramike in stekla za dom s svojimi barvami in mehkimi oblikami ustvarja nežno vzdušje ter vas vabi, da se prepustite ritualom domačega življenja.

 

Skupne vrednote

Partnerstvo med blagovnima znamkama Iittala in Issey Miyake je idealno, ker ju družijo podobne vrednote in oblikovalska filozofija. Iittala predstavlja mojstrstvo brezčasnih oblikovalskih ikon, Issey Miyake pa je svetovna blagovna znamka, znana po inovativnih oblačilih, ki presegajo modo in trende. »Obe znamki sta bili od nekdaj zvesti svoji filozofiji brezčasnega oblikovanja in ustvarjalnega razmišljanja. Poleg tega pri svojem oblikovalskem delu obe cenita tradicijo, funkcionalnost, obrtno znanje ter uporabo inovativnih materialov in metodologij,« pravi Harri Koskinen, direktor oblikovanja pri podjetju Iittala.

Preprost in minimalistični oblikovalski jezik Japonske in Finske se odlično dopolnjujeta. Obema kulturama je skupno spoštovanje tradicije in navdušenje nad inovativnimi materiali, kar ju je pripeljalo do podobne estetike, ki jo nova kolekcija v celoti uteleša.

Tesno sodelovanje

Kolekcijo smo oblikovali v tesnem sodelovanju med oblikovalsko ekipo podjetja Iittala in oblikovalskim studiem Miyake Design Studio. Ves čas oblikovalskega razvojnega procesa se je pri delu obeh ekip močno izražalo naklonjenost do narave, ročnega dela, preprostosti oblik in novih tehnologij.

»Neprestano raziskovanje in razvoj na področju izdelave oblačil znamke Issey Miyake se je zdaj izkristaliziralo v skupnem projektu s podjetjem Iittala. Tekstilni izdelki niso izdelani samo z najnovejšo tehnologijo pregibanja in plisiranja materiala, ampak tudi s filigranskim ročnim delom. Peterokotnik predstavlja nevsakdanji element. Upamo, da bo to ustvarilo nekaj posebnega,« pravi Midori Kitamura, predsednik oblikovalskega studia Miyake Design Studio.

Kolekcija obsega 30 izdelkov. Taktilna igra tekstila in peterokotnih oblik steklenih in keramičnih predmetov vas vabi, da se dotaknete in potipate material. Navdih za barve je dalo prebujanje pomladi in razcvetanje rož.

Izdelke iz tekstila smo ustvarili na podlagi izvirnih tehnik pregibanja in plisiranja Isseyja Miyakeja, ki jih uporabljajo pri njegovih oblačilih od poznih 80-tih let 20. stoletja. Izbran je bil najboljši material, ki obdrži izbrane zgibane in plisirane oblike, in je tudi preprost za vzdrževanje. Izdelki iz tekstila se spremenijo iz dvodimenzionalne v tridimenzionalno obliko, kar spominja na cvet, ki se odpre.

To ustvari trenutek presenečenja in radosti. Ko odložite ključe stanovanja na namizno rožo, je to ritual, s katerim odložite službeni jaz in si nadenete domači jaz. Ko se odločite, da prižgete čajno svečko v keramični posodici, vam ta tiho govori, da se umirite za nekaj ur, dokler ne dogori.

Kolekcija je za podjetje Iittala in oblikovalski studio Miyake Design Studio prvo tako sodelovanje med blagovnima znamkama.

Več informacij: www.iittala.com

Kontakt - odnosi z javnostmi za družbo Unicommerce:
Miša Hrovat, Maga agencija
T: 01/ 36 18 095, M: 041 619 616
E: misa@maga.si

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.