Decembra znani zmagovalci slovensko-finskega natečaja Iittala 2016


09.11.2016

Po podaljšanju roka za oddajo del študentov, ki sodelujejo v slovensko-finskem natečaju Iittala (Iittala Design Contest for Slovenian Students), je prispelo 7  natečajnih del, ki bodo od 8. do 21. novembra 2016 javnosti na ogled v salonu ID d o m a na Slovenski cesti 9 v Ljubljani.

Vabimo vas, da v tem času obiščete salon ID d o m a in oddate svoj glas za eno od sedmih kreativnih rešitev, ki so jih ustvarili mladi oblikovalci in načrtovalci prostora. Zmagovalca natečaja bo tako izbralo občinstvo. Slavnostna podelitev nagrad bo 6. decembra, na dan finske samostojnosti, zmagovalna skupina pa si bo lahko ogledala tovarno Iittala in Muzej za dizajn na Finskem predvidoma še v letošnjem letu.            

Natečaj, s katerim so mladi načrtovalci prostora dobili priložnost spoznavati skandinavski dizajn, je razpisalo logaško podjetje Unicommerce v sodelovanju s finsko skupino Fiskars, ki ima od leta 2007 v lasti tudi podjetje Iittala. Iittala je v svetu poznana po svojih brezčasnih kolekcijah in funkcionalnih izdelkih za opremo interierja, ki jih že desetletja ustvarja z vrsto uglednih in svetovno priznanih oblikovalcev. Ti so zasnovali trajnostne izdelke, da jih je mogoče uporabljati in v njih uživati vsak dan. Natečaj sovpada z letošnjim praznovanjem 80. obletnice kolekcije vaz Alvarja Aalta, s katerimi je Iittala zaslovela po vsem svetu.

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.