Pripravljeni na zimo

Po dolgem letu uporabe si motorna kosa zasluži počitek. Za uspešno nadaljevanje spomladi je treba napravo ustrezno pripraviti na zimski počitek.

V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj nasvetov za nego:  

Izpraznitev rezervoarja

Pred skladiščenjem napravo temeljito očistite in nato v celoti izpraznite rezervoar (izpraznite uplinjač: napravo pustite teči, dokler se motor ne izklopi). Preverite, da je naprava zares čista, in po potrebi počakajte, da se posuši.

 

 

  

Preverjanje vžigalne svečke

Odvijte vžigalno svečko in jo preglejte. Če so elektrode svetlo rjave, je vžigalna svečka v redu. Če so elektrode drugačne barve, morate svečko očistiti ali zamenjati.

 

 

 

Preverjanje kovinskega orodja

Snemite kovinsko orodje in ga očistite. Poleg tega preverite, ali je poškodovano, ter nanesite protikorozijsko zaščito. Po potrebi vam lahko kovinsko orodje naostrijo pri specializiranem trgovcu.

 

 

 

Kosilne nitke hranite na vlažnem

Da bo kosilna nitka ostala elastična, jo vzemite iz kosilne glave ter jo hranite na vlažnem. Dva do tri dni pred novo sezono lahko nitko položite v vodo. Nitka bo ostala elastična in prožna (velja tudi za nože kosilne glave PolyCut).

 

 

 

Prostorsko varčno shranjevanje

Najbolje bo, če motorno koso shranjujete v visečem položaju. Pri tem lahko ročaj poklopite.

 

 

 

 

 

 
 
 

Opomba

Vedno preberite navodila za uporabo svoje naprave. Poleg tega vam je vedno na voljo specializirani trgovec.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.