Ostrenje verige

Spoznajte osnove za pravilno ostrenje verige.

 

 

 

 

 

 
 
 

Nasveti strokovnjaka STIHL

  • Pred začetkom označite en rezalni zob s flomastrom. Po dveh ali treh gibih pile preverite odstranjevanje materiala. Če ugotovite enakomerno odstranjevanje, delate pravilno. Če je barva odstranjena samo delno, preverite, ali uporabljate pravilno pilo. Poleg tega poskrbite, da pilo ne vodite previsoko ali prenizko.
  • Z verigo ne delajte tako dolgo, da bo v celoti otopela. Verigo ostrite pogosteje in takrat bo potrebnih samo par potegov pile.
  • Štejte potege pile in na vsakem rezalnem zobu izvedite enako število potegov, tako bodo vsi rezalni zobje enako dolgi.
  • Če ugotovite, da so rezalni zobje ene vrste zob krajši od ostalih, ste na eni strani uporabili večjo silo. Dolžino zob prilagodite tako, da na daljših rezalnih zobeh izvedete enega do dva potega pile.

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.