Drobljenje: trajnostni doprinos za vaš vrt

Poleg pokošene trave nastaja na vrtu veliko drugih rastlinskih odpadkov, ki jih je treba odstraniti ali predelati. Obrezati je treba drevje, oblikovati živo mejo, zbrati listje in odstraniti ovenelo cvetje. Tukaj se postavi vprašanje, kam z vsem tem materialom. Z drobljenjem pridobite prostor in odstranite moteče veje, razraščeno vejevje in druge rastlinske ostanke. Drobilnik znatno zmanjša njihovo prostornino. Na tak način jih lahko preprosto in udobno odstranite ali uporabite za osnovo za pripravo mulča ali kompostiranje. Poleg tega prinese drobljenje vredne surovine: kompostiran zdrobljen material vsebuje natanko tista hranila, ki so bila tlom poleti odvzeta. Tako se tlom povrne prav to, kar potrebujejo rastline naslednje leto. 
Posebni rezalni sistemi zdrobijo rastlinske ostanke tako dobro, da se začnejo hitreje razkrajati in postanejo kakovostno gnojilo.

  • Vse o drobljenju
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.