Košnja z mulčenjem – dobro za okolje

Pri mulčenju se pokošena trava s posebnim tokom zraka vrtinči v ohišju in odreže na manjše koščke, ki se odložijo nazaj na tla, kjer se razkrojijo. Tako nahranimo tla prav s tistimi hranilnimi snovmi, ki so bile odvzete med rastjo.

  

Košnja z mulčenjem prinaša številne prednosti. Po eni strani v tem načinu ne nastaja material, ki bi ga bilo treba zbirati in odstraniti v koš. Prav tako ni potrebno gnojenje.

Ker se dušik v materialu za mulčenje veže v organske spojine, se prepreči izpiranje. Hranilne snovi se sproščajo počasi, trajno in enakomerno. Poleg tega prihranite obsežne količine gnojila, kar razveseli okolje in denarnico.

Kosilnice VIKING lahko brez košare za travo, z vstavljenim nastavkom za mulčenje in nameščenim nožem za košnjo hitro predelate v kosilnice za mulčenje. Poleg tega ponuja VIKING številne modele kosilnic za mulčenje serije R, ki se lahko uporabljajo kot kosilnice s stranskim izmetom ali kosilnice za mulčenje.

Več informacij o mulčenju najdete na tej strani.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.