Predstavitev podjetja UNICOMMERCE d.o.o.

Predstavitev podjetja UNICOMMERCE d.o.o.

Blagovna znamka STIHL je na slovenskem tržišču prisotna že od poznih petdesetih oz. zgodnjih šestdesetih let prejšnjega stoletja, ko je podjetje UNIKOMERC kot tedanji zastopnik firme STIHL za jugoslovansko tržišče, preko slovenskih uvoznih in trgovskih hiš, organiziralo prodajno in servisno mrežo.

Zaradi pomembnosti slovenskega trga je UNIKOMERC iz Zagreba hitro ustanovil predstavništvo v Ljubljani, ki je imelo osnovno nalogo povezati uvoznike s podjetjem UNIKOMERC Zagreb in podjetjem STIHL, koncem devetdesetih pa tudi s privatnimi trgovci in serviserji. Iz tega obdobja datirajo prve pogodbe z našimi sedanjimi pogodbenimi partnerji.

Ob razpadu Jugoslavije in osamosvojitvi Slovenije, se je podjetje UNIKOMERC Zagreb odločilo, da predstavništvo v Ljubljani, preregistrira v podjetje s statusom družbe z omejeno odgovornostjo.

Podjetje Unicommerce d.o.o. Ljubljana je pričelo poslovati 1992 leta, njegova prioritetna naloga pa je bila zagotoviti kontinuirano oskrbo slovenskega tržišča z motornimi napravami STIHL in razširiti trgovsko mrežo.

Hitra rast tržnega deleža in širitev prodajnega asortimana, sta zahtevala večje skladiščne in upravne prostore. Tako smo v letu 2004 zgradili nov skladiščno-poslovni objekt v Obrtno-industrijski coni v Logatcu. Novi prostori omogočajo boljše sodelovanje s pooblaščenimi trgovci in hitrejšo oskrbo slovenskega tržišča s proizvodnim asortimanom STIHL in VIKING.

 

 

 
 
 

Okoljska odgovornost

Odpadne električne in elektronske opreme ne smemo odložiti med mešane komunalne odpadke!

 Električna in elektronska oprema ter njeni sestavni deli vsebujejo snovi, ki so nevarne za ljudi in okolje, npr. svinec, živo srebro, kadmij in krom. Če OEEO ne odložimo pravilno, lahko nevarne snovi nekontrolirano pronicajo v podtalnico ali se nabirajo v organizmih. Njihova razpolovna doba je dolga več desetletij, nekatere pa so še posebej nevarne, če jih zažgemo.

 S pravilno odloženo OEEO zmanjšujemo možni negativni vpliv na zdravje in okolje, poleg tega pa omogočamo njihovo predelavo in recikliranje. Glavne surovine, ki jih pridobimo z recikliranjem OEEO, so kovine, plastika in steklo, ki jih lahko ponovno uporabimo za proizvodnjo novih izdelkov.

 Zato moramo OEEO, ki nastane v naših domovih ali pri delu, zbirati in oddajati ločeno od ostalih odpadnih produktov (ali odpadkov)

  

 Kam lahko oddamo OEEO?

 Za odgovorno ravnanje z OEEO moramo skrbeti vsi, ki jo uporabljamo na kakršen koli način. Ločeno moramo zbirati in oddajati vso OEEO – ne glede na to, ali nastane v naših domovih (gospodinjstva) ali na delovnem mestu (v podjetjih).

 Končni uporabnik, prepušča OEEO iz gospodinjstev:

  • izvajalcu javne službe:

v zbirnem centru,

v premični zbiralnici nevarnih frakcij, če gre za zelo majhno OEEO iz gospodinjstev.

  • zbiralcu v zbiralnici,
  • distributerju.

 Preverite, kje v vašem ali sosednjem kraju je zbirni center ali zbiralnica, kjer lahko brezplačno oddate OEEO.

 

Emisija izpušnih plinov pri motornih napravah STIHL

Emisija izpušnih plinov vseh STIHL motorjev je pod zakonsko predpisano vrednostjo.

Da bi zadostili stroge predpise o izpušnih plinih v  EU in ZDA, smo v zadnjih desetih letih, vložili v razvoj motorjev, več kot  500 milionov EUR. Tako smo razvili nove, napredne motorje, ki imajo mnogo manjšo porabo goriva in zmanjšano stopnjo izpušnih plinov.

STIHL je tako v Nemčiji, kot v svojem proizvodnem obratu v ZDA, kontroliran s strani urada za varstvo okolja- EPA (Environmental Protection Agency). Vsi  preverjeni motorji so prestali test in imajo vrednosti pod zakonsko določenimi omejitvami.

STIHL proizvodi se v praktični uporabi obnašajo enako kot v času testiranj, kar pomeni, da oddajajo v praktični uporabi enako količino izpušnih plinov, kot v postopku testiranj.


 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.