Kaj so prednosti tehnologije 36 V?

Navedena napetost sama po sebi ne pove kaj veliko o zmogljivosti baterij in akumulatorskih naprav.

Moč namreč določata napetost in jakost toka:
Moč = napetost x jakost toka --> W = V x A

Kombinacija napetosti in jakosti toka ter tehnična izvedba celotnega sistema vplivata na zmogljivost akumulatorske naprave.

Pri ročno vodenih akumulatorskih napravah na prijetnost dela vplivajo mere in teža. Kompaktni izdelki pa so žal omejeni s tehničnimi lastnostmi:

  • Proizvajalci stavijo na visoko napetost (npr. 80 V), ki pogojuje nizko jakost toka, saj bi se v nasprotnem primeru povečala število komponent in teža.
  • Po drugi strani pa se lahko omejimo na še smiselno visoko napetost (36 V) in tako s tehničnega vidika omogočimo višje jakosti toka, s čimer omejimo potrebno število komponent in težo.

Pri podjetju STIHL smo se, tako kot številni drugi znani proizvajalci, odločili za akumulatorski sistem z največjo napetostjo 36 V. Primerno nizka napetost in posledično višje jakosti toka zagotavljajo izjemno moč akumulatorskih naprav in dolgoročno naravnost.
Zaradi uporabe manjšega števila električnih komponent so naprave kompaktne, lahke in robustne.

STIHL ponuja učinkovit, zmogljiv in medsebojno usklajen celotni sistem – vse od enega proizvajalca:

  • Inteligentno krmiljenje motorja zagotavlja enakomerno moč skozi celotni čas delovanja.
  • Napajanje elektromotorja z električno energijo se aktivno uravnava glede na vrsto uporabe. Tako je v ekstremnih situacijah vedno na voljo polna moč naprave.  Če trenutna situacija ne zahteva polne moči, se ta samodejno zmanjša. S tem boste kar najbolje izkoristili energijo v bateriji in tako znatno podaljšali čas uporabe naprave z enim polnjenjem.
  • Zmogljive baterije s kompaktno obliko so na voljo v različnih izvedbah (z visoko energijsko vsebnostjo ali nizko težo) in zagotavljajo dolge delovne intervale in prijetno delo.
  • Rezalno orodje, prilagojeno akumulatorskim napravam, kot je npr. veriga ¼" P, zagotavlja optimalno moč pri vsakem opravilu.

Na delovne intervale in moč naprav pa navsezadnje vplivajo energijska vsebnost in učinkovitost ter izvedba celotnega sistema. Prav zato sistemi napetosti s 56 in 80 V nimajo nobenih prednosti v primerjavi z akumulatorskim sistemom STIHL 36 V.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.