STIHL komfort ne pozna meja

Več o opremi

Nove akumulatorske motorne kose STIHL združujejo večletno znanje o motornih napravah in inovativno tehnologijo elektromotorjev in akumulatorskih baterij. S tem zagotavljajo naprave vrhunsko tehniko in odlično kakovost STIHL.

Z njimi boste delali udobno, tiho, čisto in manj naporno.

 

 

Litij-ionska baterija

Zmogljive litij-ionske akumulatorske baterije s kapaciteto 80 oz. 160 Wh poskrbijo skupaj z elektromotorjem (EC) za dolge čase delovanja akumulatorskih motornih kos in ustrezno dober učinek košnje. Odvisno od naprave in uporabljene baterije do 50 minut oz. 250 m² trate*. Preprost sistem sprostitve za hitro zamenjavo akumulatorske baterije.

* Časi delovanja akumulatorskih motornih kos z napolnjeno baterijo so odvisni od vrste naprave, uporabljene akumulatorske baterije, lastnosti trave in načina uporabe.

Kosilna glava AutoCut C 4-2

Nove naprave so serijsko opremljene s kosilno glavo AutoCut C 4-2. Tiha kosilna nitka debeline2,0 mmse ob pritisku na kosilno glavo samodejno nastavi. Možna je košnja do višine trave20 cm. Pri tej kosilni glavi se nitka zamenja zelo hitro. Za vstavljanje nove nitke odpiranje kosilne glave ni potrebno. Vse se opravi kar od zunaj.

 Premer košenja

Premer košnje300 mmpri seriji FSA65 oz.350 mmpri seriji FSA 85 je izbran tako, da so optimalno izkoriščene razpoložljive moči akumulatorskih baterij.

 Elektronsko uravnavan elektro motor (EC)

Elektromotor STIHL (EC) nima karbonskih ščetk, se mehansko skoraj ne obrablja in prepriča z odličnim izkoristkom, ki znatno presega običajne elektromotorje. Tako se energija akumulatorske baterije kar najbolj učinkovito pretvori v delovno moč. Dodatna prednost: visoko število vrtljajev v akumulatorskih motornih kosah STIHL omogoča neposredni pogon rezalnega orodja brez dodatnega menjalnika. Ker je teža s tem nižja, je delo bolj udobno.

Okrogel ročaj

Ergonomsko oblikovan ročaj se hitro in preprosto nastavi s priteznim vijakom. Tako lahko akumulatorske motorne kose na preprost način prilagajate telesni višini uporabnika in s tem poskrbite za optimalno telesno držo.

Zaskočna ročica

Zaskočna ročica je varnostni element, s katerim se lahko motorna kosa zablokira. S tem preprečite nenamerni zagon naprave ob vstavljeni akumulatorski bateriji.

Ščitnik

Zaščita orodja se preprosto namesti samo z dvema vijakoma. Ščiti pred izmetanimi ostanki, vendar vseeno omogoča pogled na teren.

Zanka za obešanje

S praktično zanko za obešanje lahko akumulatorske motorne kose obesite na steno, kjer zasedejo manj prostora.

Distančnik

Distančnik olajša košnjo vzdolž ovir ter ureditev robov. Serija FSA 85 je serijsko opremljena z distančnikom, pri seriji FSA 65 je na voljo kot dodatna oprema.


 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.