Škare za živo mejo

28 izdelkov
Iz izdelkov


OBREZOVANJE ŽIVE MEJE S PREVERJENO KAKOVOSTJO STIHL

Tako profesionalci kot ljubitelji zelo cenijo premišljeno tehniko, moč in vzdržljivost škarij za živo mejo in podaljšanih škarij za živo mejo STIHL. In to rez za rezom.


S ŠKARJAMI ZA ŽIVO MEJO STIHL LAHKO OBLIKUJTE IN UREJATE VSE VRSTE ŽIVE MEJE IN OKRASNIH GRMOV

V ponudbi škarij za živo mejo STIHL lahko vsak uporabnik najde pravo napravo za vsako površino, ne glede na moč ali dolžino reza, ki jo zahteva določena vrsta žive meje. Pomembno je, da se zanesete na napravo, ki je učinkovita in ima dolgo življenjsko dobo. Poleg tega imajo STIHL škarje za živo mejo premišljeno opremo in pripomočke, so enostavne za uporabo in jih odlikuje odlična zmogljivost: pri vodoravnem ali navpičnem rezu, kot tudi pri vseh drugih opravilih.


OBREZOVANJE, REZANJE IN OBREZOVANJE ŽIVE MEJE S ŠKARJAMI ZA ŽIVO MEJO STIHL

Za lepo, gosto in enakomerno rast žive meje je potrebno temeljito obrezovanje vsaj enkrat letno. S tem, da je močno obrezovanje treba opraviti v hladnejših mesecih (najbolje zgodaj spomladi). Rastline takrat še ne cvetijo, hkrati pa moramo upoštevati, da ptice gnezdijo v toplejšem letnem času. Več napotkov si lahko preberete v naših nasvetih za nego žive meje.

Živo mejo lahko o oblikujemo in negujemo skozi vse leto. Vsekakor pa pred striženjem žive meje preverite, ali v njej gnezdijo ptice in v tem primeru obrezovanje preprosto prestavite na kasnejši čas.


ZA VEČJI DOSEG - PODALJŠANE ŠKARJE ZA ŽIVO MEJO STIHL

Podaljšane škarje za živo mejo STIHL se še posebej izkažejo pri rezanju posebej širokih, visokih in dolgih živih mej in okrasnih grmovnic. Njihova teleskopska cev ročaja vam omogoča dodaten doseg, hkrati pa so opremljene tudi z držalom za rezilo, ki ga je mogoče preprosto vrteti. Na ta način lahko vedno prilagodite ustrezen kot noža z dvojno brušenimi rezili, da dosežete čiste reze in lažje delo na višini ter ste tako optimalno opremljeni za vse pogoje uporabe naprave, pa naj gre za delo na višine ali na tleh, vodoravni ali navpični rez.


BENCINSKI, AKUMULATORSKI ALI ELEKTRIČNI POGON?

Glede na naloge in potrebe ter pogoje uporabe ima vsak pogon STIHL svoje prednosti. Zato pred nakupom skrbno pretehtajte posamezne zahteve, potrebe in obseg dela, da se prepričate, katera naprava bo ustrezala nalogam, ki jih želite opravljati. Kot pri večini orodij STIHL lahko tudi pri škarjah za živo mejo izbirate med tremi različnimi vrstami pogona. 

Bencinski modeli škarij za živo mejo STIHL so zaradi svoje moči idealni za profesionalno striženje dolgih, gostih živih mej. Večnamenski ročaj in sistem za zagon motorja prispevata k izredno enostavnemu rokovanju in ergonomskemu delu z napravo.

Akumulatorske škarje za živo mejo so posebej tihe, enostavne za rokovanje in upravljanje. Zahvaljujoč nizki ravni hrupa so idealne za delo v bližini doma ali za delo v območjih, občutljivih na hrup, kot so stanovanjska naselja, bolnišnice, igrišča ali športna igrišča in mestni parki. 

Za delo okoli hiše pa so na voljo tihe električne škarje za živo mejo STIHL, s katerimi lahko oblikujete žive meje in okrasne grmovnice, ne da bi morali polniti baterijo ali dolivati gorivo.


Ustrezen model škarij za živo mejo STIHL in škarij za živo mejo lahko naročite neposredno v naši spletni trgovini ali obiščete lokalnega pooblaščenega trgovca STIHL, ki vam bo ob nakupu dal vsa potrebna navodila za uporabo vase nove naprave. Če kupujete preko spleta, bodite pred nakupom pozorni, katere naprave so še posebej primerne za vaše individualne potrebe, zahteve in obseg dela, ki ga želite opravljati.


OPREMA IN PRIBOR ZA ŠKARJE ZA ŽIVO MEJO 

V ponudbi STIHL najdete tudi vso potrebno opremo in pribor za delo s škarjami za živo mejo in podaljšanimi škarjami za živo mejo STIHL. Po potrebi lahko škarje za živo mejo dodatno optimizirate s hrbtnim nosilnim sistemom RTS, ponjavo za zbiranje rezanih rastlin, vodilno zaščito ali razpršilom za čiščenje in zaščito rezila.