STIHL connected: pametno povezani


 • STIHL connected: en digitalni sistem, več prednosti
 • STIHL connected: pregled
 • Aplikacija STIHL in portal STIHL connected – komu sta namenjena?
 • Tako nastavite STIHL connected

STIHL connected: en digitalni sistem, več prednosti

Naš cilj je, da vi s svojimi napravami optimalno delate in da pri tem prihranite čas in denar. Zato smo razvili sistem STIHL connected. To je digitalni sistem, ki vam zagotavlja popoln pregled nad napravami in brezhibno delo. Z digitalnimi pomočniki STIHL lahko svoje delo kadar koli in kjer koli analizirate in upravljate, urejate podatke in načrtujete. Tudi če ste ravno nekje na poti. Pri tem je STIHL connected primeren tako za profesionalne kot zasebne uporabnike.


Kaj je STIHL connected?

STIHL connected je digitalni sistem, ki temelji na povezovanju motornih naprav z digitalnimi aplikacijami. Prenos podatkov med napravo in aplikacijo STIHL poteka prek konektorja STIHL Smart Connector tj. majhnega senzorja Bluetooth, nameščenega na napravi.


Nasvet strokovnjaka: STIHL Smart Connector ne deluje samo z napravami STIHL. Našega digitalnega pomočnika lahko namestite tudi na naprave drugih proizvajalcev in tako pridobite z uporabo sistema STIHL connected.

STIHL connected nudi:

 • Popoln pregled nad lastnimi napravami
 • Široko podporo uporabniku pri delu in analizi podatkov
 • Združljivost več tehnologij (za bencinske, električne in akumulatorske naprave)
 • Ciljno usmerjene funkcije in rešitve za zasebne in profesionalne uporabnike
 • Bolj učinkovito servisiranje in boljše načrtovanje z možnostjo neposrednega prenosa podatkov specializiranemu trgovcu

STIHL connected: pregled

Digitalni sistem STIHL connected sestavljajo konektor STIHL Smart Connector, aplikacija STIHL in spletni portal STIHL connected. Trojček dopolnjuje še STIHL Cloud, ki sprejema podatke naprav prek aplikacije in jih zagotavlja uporabniku v obliki dragocenih funkcij o uporabi v aplikaciji STIHL in na portalu STIHL connected. Posamezne komponente in njihovo delovanje smo povzeli v nadaljevanju.

STIHL Smart Connector
STIHL Smart Connector (v kolikor je pravilno nameščen na napravo) pri vklopljeni napravi beleži delovne ure in jih prek tehnologije Bluetooth posreduje na pametni telefon ali tablico v bližini. STIHL Connector je vezni člen med analognim svetom in digitalnim okoljem STIHL connected. Konektor STIHL Smart Connector beleži delovne ure tako, da prepoznava elektromagnetno polje vžigalnih svečk in elektromotorjev.
Več o STIHL Connector


Aplikacija STIHL

Aplikacija STIHL posreduje zabeležene podatke naprave prek omrežja WLAN ali mobilnega omrežja v storitev v oblaku STIHL Cloud. Aplikacija omogoča tudi popoln pregled nad vsemi napravami – tudi na daljavo. Zasebnemu uporabniku daje vredne nasvete za delo na vrtu in omogoča hiter in preprost stik s specializiranim trgovcem STIHL. Aplikacijo STIHL lahko prenesete v trgovinah Google Play ali App Store.


STIHL Cloud

STIHL Cloud je osrednje podatkovno vozlišče za sistem STIHL connected. Vsi podatki naprav, ki se tja prenesejo, so obravnavani v skladu s strogimi predpisi glede varstva podatkov in so obdelani zaupno, poleg tega pa varno shranjeni. 


Portal STIHL connected

Portal STIHL connected je bil razvit posebej za potrebe poslovnih kupcev. Zasnovan je kot neke vrste glavna zbirka podatkov, ki posreduje informacije o vseh napravah, delovnih urah, lokacijah naprav in tudi o bližajočih se servisih. Tako lahko lažje upravljate s svojimi napravami.
S pomočjo te sistemske komponente nudi STIHL connected predvsem uporabnikom iz kmetijstva, nege krajine ter komunale možnost obsežnega digitalnega upravljanja svojih naprav. Portal ima tudi funkcijo izvoza, s katero lahko vse podatke o napravi uporabite tudi v drugih sistemih ali pa v tiskani obliki.
Na portal STIHL connected


STIHL connected: skupno delovanje komponent

Kako iz opisanih komponent nastane sistem STIHL connected? To deluje tako: konektor STIHL Smart Connector beleži podatke naprave in jih prek tehnologije Bluetooth prenese na vaš pametni telefon ali tablico. Od tam se zabeleženi podatki prenesejo v STIHL Cloud. V aplikaciji STIHL in na portalu STIHL connected so podatki uporabniku na voljo za ocenjevanje in uporabo. Ker komponente nenehno razvijamo, se lahko vizualno razlikujejo od tistih, ki so prikazane na teh slikah.

Aplikacija STIHL in portal STIHL connected – komu sta namenjena?

Načeloma lahko pri STIHL connected vsak uporabnik uporablja obe rešitvi – zaradi različnih funkcij pa aplikacija STIHL in portal STIHL connected nista enako primerna za zasebne in profesionalne uporabnike. Ključne razlike in prednosti obeh rešitev so prikazane v nadaljevanju.


Aplikacija STIHL
Portal STIHL connected
Primerna za priložnostne uporabnike in profesionalno uporabo
Posebej primeren za profesionalno uporabo
Aplikacija STIHL na voljo za iOS in Android
Spletna uporaba za vsak sistem
Možnost ustvarjanja inventarja naprav
Možnost digitalnega upravljanja naprav
Intuitivno iskanje specializiranega trgovca
Orodje za analizo za bolj učinkovito načrtovanje in izkoriščenost naprav
Pregled nad vsemi zapadlimi in bližajočimi se servisi
Pregleden prikazni zaslon z vsemi pomembnimi informacijami
Vrtni koledar za pregled vseh opravil
Pregled zadnjih lokacij vseh naprav na zemljevidu
Videonavodila
Praktično upravljanje delavcev z dodelitvijo vlog in pravic

Načrtovanje servisov in hitro naročanje na servis

Učinkovito servisiranje zaradi vpogleda specializiranega trgovca v naprave

Tako nastavite STIHL connected

Kot je bilo opisano, sistem STIHL connected sestavljajo različne komponente. Kljub temu je nastavljanje sistema STIHL connected precej preprosto.

1. korak: registracija
Da bi lahko koristili funkcije STIHL connected (aplikacijo STIHL in portal STIHL connected), se morate najprej enkratno registrirati v aplikaciji STIHL ali na portalu STIHL connected.

2. korak: namestitev aplikacije

Zdaj si prenesite aplikacijo STIHL iz trgovine App Store ali Google Play in si jo namestite. Nato se v aplikaciji prijavite z uporabniškimi podatki, ki ste jih prejeli v prejšnjem koraku (ob prijavi na portalu STIHL connected).

3. korak: shranjevanje naprav v aplikaciji

Zdaj je primeren trenutek, da v aplikaciji shranite vse naprave, saj boste dobili za vsako napravo vredne nasvete in navodila. Za shranjevanje skenirajte črtno kodo na napravi ali pa jo izberite s seznama. Z ročnim shranjevanjem lahko naložite tudi naprave drugih proizvajalcev.

4. korak: priprava konektorja STIHL Smart Connector

Vzemite konektor STIHL Smart Connector iz embalaže in s priloženim ključem previdno odprite predal za baterijo. Odstranite varnostno ploščico pod gumbasto baterijo. Zdaj vidite kodo Data Matrix, s katero konektor STIHL Smart Connector v naslednjem koraku povežete z želenim izdelkom.

5. korak: seznanjanje konektorja STIHL Smart Connector

Zdaj lahko v aplikaciji shranjeno napravo povežete s konektorjem Smart Connector. To deluje tako: postopek zaženete prek ustreznega gumba v aplikaciji in nato skenirate kodo Data Matrix iz 4. koraka. Nato gumbno baterijo položite nazaj v konektor STIHL Smart Connector in zaprite predal za baterijo.

6. korak: namestitev konektorja STIHL Smart Connector na napravo

Zdaj namestite konektor STIHL Smart Connector na tisto napravo, s katero ste ga seznanili v prejšnjem koraku. V aplikaciji STIHL najdete za vse podprte naprave ustrezna navodila, kako namestite STIHL Smart Connector. Pri tem uporabite priložene vijake ali lepilno površino na zadnji strani konektorja STIHL Smart Connector. Načeloma velja: STIHL Smart Connector sme biti od motorja naprave oddaljen največ 10 cm.

7. korak: začetek uporabe

Ko je vse urejeno in nastavljeno, lahko začnete uporabljati svoje naprave v digitalnem okolju sistema STIHL connected. STIHL Smart Connector od tega trenutka dalje zbira podatke o napravi in jih sinhronizira z vašim pametnim telefonom. Od tam se podatki, skupaj z lokacijo*, posredujejo v STIHL Cloud. Podatke lahko prikličete kadar koli in od kjer koli. Na portalu STIHL connected lahko spremljate, kako dolgo je bila posamezna naprava v uporabi, kje se je nazadnje nahajala in ali so potrebna servisna dela.
*Prenos podatkov o lokaciji je aktiven, v kolikor je aktivirana funkcija GPS na vaši mobilni končni napravi. 


Mimogrede: namestitev lahko opravite tudi prek portala STIHL connected.
Nasvet strokovnjaka: STIHL Smart Connector je robustna komponenta, vendar vseeno pazite, da pri čiščenju vanj ne prideta voda ali čistilno sredstvo.

STIHL connected: povzetek

 • STIHL connected je digitalno okolje za motorne naprave STIHL in naprave drugih proizvajalcev.
 • STIHL connected naredi delo z napravami veliko bolj učinkovito.
 • STIHL connected je mogoče nadgraditi pri številnih motornih napravah STIHL.
 • STIHL connected lahko uporabljajo zasebni in profesionalni uporabniki za svoje individualne potrebe.