Goriva

Goriva

Bencinsko motorno koso poganja mešanica bencina in motornega olja.

 

 

 

 

 

Motor bencinske motorne kose poganja mešanica bencina in motornega olja. Pri tem je pomembno, da se uporabita kakovosten bencin in kakovostno motorno olje, ki bosta zagotovila brezhibno delovanje in dolgo življenjsko dobo motorja.

Neustrezna pogonska goriva ali nepravilna mešalna razmerja lahko vodijo do resnih okvar na pogonu (zadiranje bata v steno valja, velika obraba ipd.).

  

Priporočamo naslednja mešalna razmerja:

pri STIHL 1: 50 olju za dvotaktne motorje:
1 : 50 => 1 del olja + 50 delov bencina

Pri olju za dvotaktne motorje drugih proizvajalcev s klasifikacijo TC: 1 : 25 => 1 del olja + 25 delov bencina


Primeri mešalnih razmerij

Mešalna razmerja

Za mešalno razmerje 1: 50 potrebujete 5 litrovbencina in 0,10 litra (100 cm3) olja za dvotaktne motorje STIHL.

Podatki o bencinu

 Uporabljajte izključno bencin znanih blagovnih znamk z oktanskim številom vsaj 90 ROŠ (za zaščito zdravja in okolja priporočamo uporabo neosvinčenega bencina).

Pozor

Upoštevajte, da lahko naprave z izpušnim katalizatorjem poganjate samo z neosvinčenim bencinom, sicer se lahko znatno poslabša učinek katalizatorja ali se katalizator celo poškoduje.

Podatki o motornem olju 

Uporabljajte izključno kakovostno olje za dvotaktne motorje, ki ustreza klasifikaciji TC (najbolje olje za dvotaktne motorje STIHL, ki je prilagojeno na motorje STIHL in omogoča dolgo življenjsko dobo motorja). 


Pozor:

Motorno olje slabše kakovosti lahko poškoduje motor, tesnilne obroče, napeljave in rezervoar za gorivo.

 
 
 

Za pripravo mešanice v ustrezno posodo najprej nalijte motorno olje in zatem bencin. Preden dolijete mešanico v rezervoar za gorivo, celotno vsebino v posodi dobro premešajte. Nato previdno odprite posodo, saj se je lahko nabral tlak.

Opomba:

STIHL ponuja kakovostno mešanico STIHL MotoMix. Z njo lahko poganjate dvotaktne motorje STIHL in tudi motorje STIHL 4-MIX. Če želite več informacij, se obrnite na specializiranega trgovca.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.