Stihl Aku-tehnologija

Tehnologija akumulatorskih baterij STIHL: lahkotna, tiha, učinkovita


Zmogljiva, inovativna, okolju prijazna: tehnologija akumulatorskih baterij STIHL prepriča z odlično zmogljivostjo, dolgo življenjsko dobo in vsestransko uporabnostjo.

Tehnologija akumulatorskih baterij STIHL: prednosti pri vsakem opravilu

Na lastnem vrtu ali pri profesionalnem delu v naravi, s tehnologijo akumulatorskih baterij STIHL boste pripravljeni na vsako nalogo. Akumulatorske naprave STIHL so zmogljive, zelo tihe in se preprosto upravljajo. Kar ne preseneča, saj se v njih skriva 90 let izkušenj z izdelavo naprav na motorni pogon. V vseh akumulatorskih napravah STIHL se uporabljajo litij-ionske baterije, kar ima številne prednosti:


Dolga življenjska doba

Vse baterije STIHL temeljijo na tehnologiji litij-ionskih baterij. Imajo zelo visoko energijsko gostoto in tako prepričajo z dolgo življenjsko dobo. Ob pravilnem vzdrževanju in ustrezni negi to na primer za sistem STIHL AP pomeni, da ga lahko do konca napolnite pribl. 1200-krat. Pri povprečni profesionalni uporabi znaša torej življenjska doba 2 leti in pol. Pri zasebni uporabi pa zdrži naš akumulatorski sistem celo slabih 10 let (pri predvidenih desetih polnilnih ciklih na mesec). V našem prispevku boste ugotovili, kaj je pomembno pri polnjenju litij-ionske baterije.


Brez spominskega učinka

Tehnologija litij-ionskih baterij, ki jo uporablja STIHL, vedno zagotovi potrebno napetost. Poljubne prekinitve postopka polnjenja ne vplivajo negativno na kapaciteto, kar pripomore k boljši uporabniški izkušnji. Mimogrede: delne izpraznitve imajo pri tej tehnologiji pozitivni učinek. Litij-ionske baterije, ki so bile izpraznjene do 50 odstotkov in nato ponovno napolnjene, imajo daljšo življenjsko dobo. Več o spominskem učinku najdete v našem prispevku.


Majhna teža, kompaktne mere

Litij-ionske baterije v napravah STIHL so priročne in praktične ter prepričajo z majhno težo.


Majhno samoizpraznjenje

Pri litij-ionskih baterijah prihaja do zelo majhnega samoizpraznjenja. Če jih vzamete iz naprave in pravilno skladiščite, bodo naslednjo pomlad nudile skoraj enako moč.Povzetek: tehnologija akumulatorskih baterij STIHL


  • STIHL v svojih napravah uporablja tehnologijo litij-ionskih baterij.
  • Litij-ionske baterije so uporabniku prijazne in prepričajo z izjemno močjo.
  • Tehnologija baterij STIHL je zastopana v štirih različnih akumulatorskih sistemih in eni akumulatorski seriji.
  • Akumulatorske naprave STIHL so primerne za zasebne in profesionalne uporabnike.
  • Akumulatorske naprave lahko brezplačno preizkusite pri specializiranem trgovcu.