Stihl Aku-tehnologija

Tehnologija akumulatorskih baterij STIHL: lahkotna, tiha, učinkovita


Zmogljiva, inovativna, okolju prijazna: tehnologija akumulatorskih baterij STIHL prepriča z odlično zmogljivostjo, dolgo življenjsko dobo in vsestransko uporabnostjo.

Stihl AS sistem

Stihl AS sistem

Ste lastnik posesti ali imetnik vrta, priložnostni uporabnik, zaposlen v vrtnariji ali drevesnici? Potem je sistem STIHL AS pravilna izbira za vas. Naprave so vsestransko uporabne in preproste za uporabo.

STIHL AI sistem

STIHL AI sistem

Naprave serije AI se preprosto in brez težav upravljajo, tako da so primerne za razna vrtna opravila na manjšem vrtu. Za polnjenje integrirane baterije je treba napravo samo priklopiti na stensko vtičnico.

STIHL AK sistem

STIHL AK sistem

Ali je vaš vrt vaš prav poseben projekt? Potem priporočamo akumulatorske naprave iz serije STIHL AK z izjemno močjo in dolgimi delovnimi intervali. Vaša prednost: z zamenljivo baterijo in obsežno ponudbo naprav boste kar najbolj prilagodljivi. Tako boste pripravljeni na vsako nalogo.

Stihl AP sistem

Stihl AP sistem

Sistem AP ponuja širok program zelo zmogljivih akumulatorskih naprav. Zaradi svoje moči in dolgih delovnih intervalov so primerne za profesionalno nego krajine ter za zahtevnejša opravila v kmetijstvu in pri negi dreves. Prepričale pa bodo tudi komunalne delavce in druge javne službe, saj so pri delu nadvse tihe.

Čas delovanja in čas polnjenja

Čas delovanja in čas polnjenja

Preverite čas delovanja različnih akumulatorskih naprav STIHL in čas polnjenja različnih baterij STIHL. Vse informacije smo jasno sestavili.

Tehnologija akumulatorskih baterij STIHL: prednosti pri vsakem opravilu

Na lastnem vrtu ali pri profesionalnem delu v naravi, s tehnologijo akumulatorskih baterij STIHL boste pripravljeni na vsako nalogo. Akumulatorske naprave STIHL so zmogljive, zelo tihe in se preprosto upravljajo. Kar ne preseneča, saj se v njih skriva 90 let izkušenj z izdelavo naprav na motorni pogon. V vseh akumulatorskih napravah STIHL se uporabljajo litij-ionske baterije, kar ima številne prednosti:


Dolga življenjska doba

Vse baterije STIHL temeljijo na tehnologiji litij-ionskih baterij. Imajo zelo visoko energijsko gostoto in tako prepričajo z dolgo življenjsko dobo. Ob pravilnem vzdrževanju in ustrezni negi to na primer za sistem STIHL AP pomeni, da ga lahko do konca napolnite pribl. 1200-krat. Pri povprečni profesionalni uporabi znaša torej življenjska doba 2 leti in pol. Pri zasebni uporabi pa zdrži naš akumulatorski sistem celo slabih 10 let (pri predvidenih desetih polnilnih ciklih na mesec). V našem prispevku boste ugotovili, kaj je pomembno pri polnjenju litij-ionske baterije.


Brez spominskega učinka

Tehnologija litij-ionskih baterij, ki jo uporablja STIHL, vedno zagotovi potrebno napetost. Poljubne prekinitve postopka polnjenja ne vplivajo negativno na kapaciteto, kar pripomore k boljši uporabniški izkušnji. Mimogrede: delne izpraznitve imajo pri tej tehnologiji pozitivni učinek. Litij-ionske baterije, ki so bile izpraznjene do 50 odstotkov in nato ponovno napolnjene, imajo daljšo življenjsko dobo. Več o spominskem učinku najdete v našem prispevku.


Majhna teža, kompaktne mere

Litij-ionske baterije v napravah STIHL so priročne in praktične ter prepričajo z majhno težo.


Majhno samoizpraznjenje

Pri litij-ionskih baterijah prihaja do zelo majhnega samoizpraznjenja. Če jih vzamete iz naprave in pravilno skladiščite, bodo naslednjo pomlad nudile skoraj enako moč.Povzetek: tehnologija akumulatorskih baterij STIHL


  • STIHL v svojih napravah uporablja tehnologijo litij-ionskih baterij.
  • Litij-ionske baterije so uporabniku prijazne in prepričajo z izjemno močjo.
  • Tehnologija baterij STIHL je zastopana v štirih različnih akumulatorskih sistemih in eni akumulatorski seriji.
  • Akumulatorske naprave STIHL so primerne za zasebne in profesionalne uporabnike.
  • Akumulatorske naprave lahko brezplačno preizkusite pri specializiranem trgovcu.