Načrtovanje vrta

Vrt pozimi

Vrt pozimi

Vrt tudi pozimi potrebuje oskrbo. Vse, kar še ni bilo postorjeno do zime, je potrebno opraviti v začetku zime ali pa se postavi v zimske prostore. Dobro izkoriščena zima se splača tudi spomladi. Preberite naš vodnik, če želite izvedeti več o vrtnarjenju v zimskih mesecih.

Vrt jeseni

Vrt jeseni

Zadnji topli dnevi vam še omogočajo delo na vrtu, a takoj ko se ohladi, se vrt pripravi na zimo. Mesec za mesecem smo ugotavljali, kako uporabiti odpadlo listje, urediti gredice čez zimo in kaj jeseni še početi na vrtu.

Kako urediti majhen vrt?

Kako urediti majhen vrt?

S pomočjo dobrih idej in koristnih nasvetov lahko manjši vrt uredite tako, da bo izgledal večji. Predstavljamo vam nekaj nasvetov, kako lahko ustvarite večjo globino, izkoristite barvne efekte in s katerimi rastlinami boste dosegli presenetljive rezultate.

Polnjenje visoke grede in zasaditev

Polnjenje visoke grede in zasaditev

Visoka greda je uporabna za več vrtnin in drugih rastlin. Pa naj gre za zelišča, solate in zelenjavo. Za vas smo pripravili tudi nekaj nasvetov in trikov pri sajenju. Projekt za ljubitelje vrtnarjenja s pravo opremo.

Čebelam prijazen vrt

Čebelam prijazen vrt

Domače cvetje različnih vrst, kamnita stena in zalivalnica so le nekateri od načinov, kako lahko svoj vrt naredite čebelam prijazen. V našem vodniku boste izvedeli, zakaj so čebele za nas tako pomembne in kako lahko pomagamo tem malim žuželkam.

Pravilno gnojenje vrta

Pravilno gnojenje vrta

Prvo gnojenje vrta je potrebno takoj spomladi. Vsa nadaljnja gnojenja pa so odvisna od uporabljenega gnojila in rastlin. Ekološka gnojila zdržijo dlje, medtem ko univerzalna gnojila vsebujejo veliko hranil. Toda preveč gnojila lahko škoduje rastlinam. Več o pravilnem gnojenju na vrtu v našem članku.