Čiščenje vrtnega pohištva

Tako. Končno smo dočakali novo vrtno sezono. Zato je zdaj čas za čiščenje vrtnega pohištva. Kako optimalno očistite vrtno mizo in stole, vam bomo pokazali v nadaljevanju.

ČIŠČENJE VRTNEGA POHIŠTVA IN OHRANITEV LEPEGA VIDEZA

Zakaj je sploh treba redno čistiti vrtno pohištvo? Zato, ker je več mesecev postavljeno na prostem, kjer je podvrženo zunanjim vplivom. Pogostost in vrsta pa sta odvisni od kakovosti, končne obdelave in vrste uporabljenega materiala. S čiščenjem in nego boste znatno podaljšali življenjsko dobo in uporabnost vrtnega pohištva.

Priporočamo, da z mehko krpo že preventivno občasno obrišete pohištvo. Tako boste odstranili prah in druge nesnage, ki bi lahko s časom načeli material, iz katerega je izdelano. Vsaj enkrat letno pa priporočamo temeljito čiščenje. Tukaj vam bomo pokazali, kako poteka čiščenje vrtnega pohištva iz lesa, kovine in ratana.

Čiščenje lesenega vrtnega pohištva

Čiščenje lesenega vrtnega pohištva

Čiščenje vrtnega pohištva iz lesa ni zahtevno, vendar ga morate izvajati na ustrezen način. Navsezadnje gre za organski material, ki potrebuje posebno nego. Več boste izvedeli v našem prispevku.

Čiščenje vrtnega pohištva iz ratana

Čiščenje vrtnega pohištva iz ratana

Čiščenje vrtnega pohištva iz ratana in poliratana je manjši izziv. Delci umazanije se namreč pogosto zataknejo v svoji pleteni strukturi - vendar morate biti pri čiščenju vedno previdni.

Čiščenje kovinskega vrtnega pohištva

Čiščenje kovinskega vrtnega pohištva

Čiščenje vrtnega pohištva iz kovine je zelo preprosto. Pa vendar tudi tukaj obstajajo različni zaključni sloji, ki zahtevajo različne pristope pri čiščenju. V našem prispevku boste izvedeli, na kaj morate biti pozorni.