Pripravite delovno mesto

Preden zaženete in upravljate motorno žago, ustrezno zaščitite delovno okolico.

 

 

 

 

 

Pri tem poskrbite vsaj za naslednje ukrepe:

  • Ko motor teče, motorna žaga proizvaja strupene izpušne pline. Plini so lahko brez vonja in nevidni. Zato z motorno napravo nikoli ne delajte v zaprtih ali slabo prezračenih prostorih. Vedno poskrbite za zadostno prezračevanje.
  • Preverite podlago delovnega mesta. Ob poledici, v mokrem vremenu, snegu ali na ledu obstaja na strmem terenu ali neravni podlagi ali na sveže olupljenem lesu (lubju) nevarnost zdrsa.
  • Druge osebe, predvsem otroci, ne smejo biti v bližini.

 

Po dolivanju goriva v motorno žago STIHL lahko začnete s postopkom zagona.

 

Za zagotavljanje lastne varnosti pa upoštevajte naslednja varnostna opozorila za mesto zagona:

  • Vedno poskrbite za ustrezno varnostno razdaljo od mesta dolivanja goriva, ki znaša najmanj3 metre.
  • Preverite, ali so v delovni okolici morebitne ovire (npr. veje) in ocenite stanje terena. Vedno imejte pripravljeno pot varnega umika. Delo na spolzkih, neravnih ali poledenelih površinah je lahko nevarno, zato se mu izogibajte.
  • Poleg tega pazite, da v bližini ni drugih oseb. Vseeno ne delajte nikoli sami in poskrbite, da so v zadostni bližini osebe, ki bi vam lahko v skrajnem primeru skočile na pomoč.

 

Če ste upoštevali vse navedene zadeve, lahko začnete s postopkom zagona.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.