Tudi vaša motorna žaga občasno počiva

Motorne žage STIHL imajo rade suho in brezprašno okolje. Če jo pred npr. 3-mesečnim zimskim počitkom očistite, boste lahko spomladi z njo začeli brez težav delati.

Izpraznitev gorivnega sistema

Na dobro prezračenem mestu izpraznite rezervoar za gorivo in ga očistite. Pustite žago teči v prostem teku, dokler se ne izprazni uplinjač.  Sicer se lahko zlepijo membrane v uplinjaču.

Razstavljanje in čiščenje motorne žage

Snemite verigo in meč, očistite ju in ju popršite z zaščitnim oljem. Motorno žago temeljito očistite, predvsem cilindrična rebra in zračni filter.

Dolivanje olja za mazanje verige

Pri uporabi biološkega olja za mazanje verige do konca napolnite rezervoar za olje za mazanje verige. Tako preprečite nastanek smole.

Skladiščenje na suhem

Mesto skladiščenja motorne žage naj bo suho. Poskrbite, da je mesto dobro prezračevano in zaščiteno pred vremenskimi vplivi. Odsvetujemo skladiščenje na prostem.

Zaščiteno pred soncem

Napravo skladiščite tako, da ni izpostavljena neposrednim sončnim žarkom.  UV-žarki povzročajo staranje materiala.

Brez prahu

Motorna žaga naj bo vedno zapakirana brez prahu. STIHL ponuja posebne nosilne torbe in kovčke, ki bodo zaščitili vašo napravo.

Varno shranjevanje

Motorno žago vedno skladiščite tako, da bo zaščitena pred nepooblaščenim dostopom (npr. s strani otrok). Najbolje v prostoru ali omari, ki se lahko zaklene.


Dodatne informacije najdete v navodilih za uporabo svoje motorne žage.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.