Nasprotja na vrtu – med negovano trato in divje razraščenim travnikom

Saj veste, kaj pravijo. Nasprotja se privlačijo. Tudi na mojem posestvu pri dvorcu Dennenlohe velja povedano. Zato nekaj besed o tem.

Pomembna je ravno pravšnja mera vsakega
Na našem posestvu je biološka raznolikost tisto, kar je vredno ohraniti. Že osem generacij delamo in delujemo v tej smeri, zato je meni to v posebno zadovoljstvo. Kratke in natančno pokošene stezice, ki se vijejo skozi bogato razpredene in divje rastoče površine – to je tisto nasprotje, ki ga cenijo tudi naši obiskovalci. Ponekod nasprotja prav »prijetno« bodejo v oči – pri nas najdete nadvse redke travniške biotope, močvirja, suhe in vlažne travnike, skalnjake, vodovja, brežine, zidove, do popolnosti pokošene trate, mešane žive meje in še veliko več. Tam najdejo svoj dom žuželke in številne druge živali. Več kot 50 % sesalcev, ptic in rib je ogroženih, tudi zato, ker se krči njihov življenjski prostor. Pri tej težavi želimo nekoliko pomagati.

Čarobna formula za vsak vrt
Obiskovalci v našem krajinskem parku Dennenlohe doživljajo skoraj čarobne trenutke. Več kot je kotičkov, bolj bogato je zasnovano rastje. Najlepše pri tem je, da lahko takšno mešanico nasprotij iz urejenih površin in razraščenih predelov ustvarite tudi pri sebi na majhnem vrtu. Urejenost in struktura sta lahko zelo lepi, vendar dovolite svojemu vrtu, da na nekaterih predelih pokaže tudi svojo divjo stran. Prav poseben čar nudi tudi npr. majhen otoček, posejan z visokimi travnimi cvetlicami, obkrožen z na kratko pokošeno trato. Ustvarite si svoj prostor za sprostitev. Prepustite se svoji kreativnosti – presenečeni in srečni boste!

Baron Robert von Süsskind

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.