Caroline Géneau

Kratka predstavitev

Že od zgodnjega otroštva sem navdušena nad vrtovi in delom na vrtu. Ko sem imela pet let, sem vedno nestrpno čakala na prvo obiranje redkvic ali prve šmarnice. Pozneje, ko sem bila starejša, sem se začela zanimati za angleške vrtove. V drevesnicah sem iskala različne trajnice za vrt svojih staršev.

Tudi med študijem sem sledila svoji strasti: študirala sem botaniko in zoologijo ter ekologijo. Zatem sem dodala še študij hortikulture. V tistem času sem dobila priložnost nabirati si izkušnje o kraljevih sadežih in vrtninah v Versajski palači. Ker sem vedno rada delila svoje znanje in svoja odkritja z ostalimi, sem se po končanem šolanju začela ukvarjati z novinarstvom. 26 let sem bila članica redakcije priznane francoske revije o vrtu Moj vrt in moja hiša, od tega 14 let glavna urednica. Na radijskih postajah sem kot gostja dajala nasvete za delo na vrtu. Aktivna sem bila tudi kot žirantka na različnih prireditvah s tematiko rož in vrta. Poleti 2014 sem se odločila za spremembe in se preselila bližje k morju, kjer bom lahko zbrala pridobljene izkušnje in znanje ter svojo strast posredovala ostalim.

 

Ko pomislim na vrt, pomislim na ... mesto svobode, kreativnosti in skromnosti.
Na mojem vrtu raste ... vse, kar uspeva ob morju in ga ne moti veter in slan zrak.
Moj najljubši letni čas ... pomlad, pa tudi poletje.
Najljubši spomin iz otroštva na temo vrta ... obiranje prvega korenja in zgodnjih redkev v svojem zelenjavnem vrtu (ko mi je bilo komaj 5 let).
Najlepši spomin/najlepše doživetje na vrtu ... če raste, kar sem posejala.
Zame je delo na vrtu ... to, da se zlijem z naravo.
Najljubša in najbolj nadležna žival na mojem vrtu ... ptice, ki s petjem spremljajo moje delo na vrtu. Manj všeč so mi polži.
Najljubša in najmanj zaželena rastlina na vrtu ... najbolj koristna so zelišča (timijan, meta). Imam srečo, da pri meni na vrtu ni močno razraščenih rastlin. In tiste, ki se pri meni ne počutijo dobro, ne negujem dodatno (v mislih imam rastline, ki potrebujejo veliko vode – zalivam zelo gospodarno; če se ne prilagodijo, pač ne uspevajo dobro).
Če bi si lahko izpolnili željo na vrtu, katera bi to bila? Ribnik.
Divje razraščeno ali natančno in urejeno ... (Kako divje razraščen oz. natančen in urejen mora po vašem mnenju biti vrt?) Če se ne zoperstaviš divji vegetaciji, potem to ni več vrt, temveč samo še narava! Omejim se na obrezovanje grmičevja, ki da mojemu vrtu neko obliko. Seveda tudi kosim, da je kot celota videti urejen. Poleg tega posadim ob robnikih gredi večletnice, da pridejo bolje do izraza. Sem mnenja, da urejen vrt pomirja.
Ali spada hiša k vrtu ali vrt k hiši? Vrt je okras za hišo, torej spada k njej.
Najlepši vrt je ... vrt, v katerem se v vsakem letnem času prijetno počutiš.
Kdo ima najlepši vrt? Tisti, ki je v njem srečen.
Veselim se predvsem ... rastlin, ki vsako leto zanesljivo rastejo in cvetijo.

 

 

 

 

Kako sami zasadimo travnik? Caroline Géneau, 22.07.2018
Moje tri želje za vrt v letu 2018  Caroline Géneau, 19.01.2018
Poletno vzdušje na vrtu Caroline Géneau, 21.07.2017
Priprava vrta na spomladansko prebujanje Caroline Géneau, 17.02.2017
Zelenjavni vrt jeseni – več kot dovolj dela Caroline Géneau,  22.09.2016 
Zelenjavni vrt v malem Caroline Géneau, 02.05.2016 
Zimska vrtna opravila Caroline Géneau, 17.12.2015
Nega cvetočih rastlin Caroline Géneau, 12.08.2015
Tri pomembna opravila na vrtu v mesecu aprilu Caroline Géneau, 17.04.2015
Moj popoln vrt  Caroline Géneau, 18.12.2014
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.