Počitek - tudi za vašo motorno žago STIHL

Počitek - tudi za vašo motorno žago STIHL

Po opravljenem delu si zaslužimo počitek. Morda že na lastnoročno izdelani klopci? Privoščite si počitek, vaši motorni žagi STIHL pa malo nege.

  1. Sprostite verigo: po opravljenem delu, sprostite verigo. Med delom je veriga segreta in napeta, pri ohlajevanju pa se veriga skrči in tako lahko pride do poškodbe ojnice in ležaja.
  2. Napravo očistite: vsakokrat po končanem delu je potrebno motorno žago STIHL, še posebej pa sesalne zareze za hladen zrak in rebra cilindra, očistiti. V primeru da naprave dalj časa ne uporabljate (nad 3 mesece), je potrebno vodilo in verigo sneti, očistiti in namazati z zaščitnim oljem.
  3. Čiščenje zračnega filtra: onesnažen zračni filter je vzrok za manjšo moč motorja , višjo porabo goriva in težji zagon. Zračni filter redno preverjajte. Če je potrebno ga očistite z nevnetljivo čistilno tekočino (npr. toplo milnico).

Pomembno:
Pred pričetkom dela z vašo motorno žago STIHL se seznanite z varnostnimi nasveti in navodili o upravljanju. Varnostni nasveti so vam navoljo tudi na spletnih straneh. V kolikor imate še dodatna vprašanja, se obrnite na vašega pooblaščenega trgovca STIHL.

Če ste vešči z upravljanjem motorne žage in imate razvito umetniško žilico pa se lahko preizkustite npr. v izdelavi lesenih metuljev, kakršne je izdelal David Leitinger.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.