Varno delo z motorno žago

Vašo varnost pri delu z motorno žago imamo v mislih vsak dan, zato ima vaša motorna žaga STIHL posebej razvite varnostne komponente. Poleg tega je nujno, da pri delu z motorno žago nosite osebno zaščitno opremo, ki je navedena v nadaljevanju.

 

 

Vendar ne pozabite: osebna zaščitna oprema in ustrezni dodatki ne morejo nadomestiti previdnega in varnega dela.
Zato: najprej preberite navodila za uporabo, nato začnite žagati!

Pozor

Preden začnete delati, preverite popolnost in pravilno namestitev zaščitnih oblačil. Oblačila morajo biti namensko zasnovana, morajo se tesno prilegati in vas ne smejo ovirati.

Ne pozabite na zaščito obraza in sluha, npr. glušnike!

 Nataknite si trdne rokavice, po možnosti iz krom-usnja.

 Nosite hlače z zaščito pred rezi ali sprednjo zaščito nog ter zaščitno obutev z grobim podplatom, ki ima jekleno kapico in vložek z zaščito pred rezi.

 

 

 Opomba:

STIHL ponuja pester program osebne zaščitne opreme. Specializirani trgovec STIHL in VIKING vam bo z veseljem svetoval. Povprašajte ga za nasvet, katera zaščitna oprema je glede na vaše potrebe najprimernejša.

 

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.