Pozor pred večdelnim kovinskim rezalnim orodjem za motorne kose in naprave za košnjo

Večdelnega kovinskega rezalnega orodja (kot je prikazano spodaj) nikakor ne smete uporabljati na motornih kosah ali napravah za košnjo STIHL. Takšna namestitev pomeni nepooblaščeno spremembo izdelka STIHL. Pri takšnem orodju obstaja nevarnost, da se posamezni kovinski deli sprostijo zaradi obrabe oz. mehanskih udarcev in z visoko hitrostjo odletijo. Zato lahko pride pri uporabi takšnega orodja na napravah za košnjo/motornih kosah do težkih ali smrtnih poškodb pri uporabniku ali tretjih osebah. Zato je Evropska komisija 19. januarja 2012 izdala odločbo, s katero je v vseh državah članicah prepovedala prodajo večdelnega kovinskega rezalnega orodja (rezalnega orodja s cepci) za naprave za košnjo/motorne kose.

Na napravah za košnjo in kosilnicah STIHL pa lahko uporabljate enodelno kovinsko orodje, v kolikor je uporaba takšnega kovinskega orodja dovoljena in navedena v navodilih za uporabo zadevne naprave STIHL. V takšnih primerih STIHL priporoča uporabo originalnega kovinskega rezalnega orodja STIHL, ki je prilagojeno uporabi na napravah za košnjo in motornih kosah STIHL ter zahtevam uporabnika.

 

Primer za večdelno kovinsko rezalno orodje

 

 

 

Primer za večdelno kovinsko rezalno orodje

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.