STIHL svari pred ponaredki

 

Pozor: domnevno ugodni nakupi se ne izplačajo. Nizka cena ponarejenih žag pomeni tudi kratko življenjsko dobo, majhno moč in predvsem nizko stopnjo varnosti. Vedno pa ponaredki niso poceni. Zelo pogosto se zgodi, da so cene teh le nekoliko nižje od originalnih izdelkov. Tako bi naj dobili občutek, da gre pravzaprav za originalne izdelke STIHL.

Ponaredki predstavljajo veliko nevarnost

Medtem ko izdelki STIHL izpolnjujejo stroge standarde kakovosti in varnosti, pri ponaredkih ni tako. Zelo pogosto so naprave že kaj kmalu neuporabne in jih zaradi manjkajočih nadomestnih delov ni mogoče popraviti. Poleg tega so priprave, ki so pomembne za varnost, poškodovane ali pa jih sploh ni. Tako se je na primer zaščita rok za avtomatsko zavoro verige, ki je najpomembnejša varnostna priprava pri motorni žagi, odlomila že pri razpakiranju ponarejene žage.

Predvsem motorne žage STIHL se največ ponarejajo. Ponaredki večinoma prihajajo iz Kitajske in se predvsem po svoji oranžno/svetlosivi barvni zasnovi vizualno zelo približajo originalnim izdelkom STIHL. Kupce zavedejo še ponarejene nalepke »STIHL«, v nekaj primerih tudi ponarejene oznake znanih modelov, kot je »MS 440«. Te motorne žage razen svojega videza in oznake modela nimajo prav nič skupnega z originalnimi žagami STIHL.

Kako se lahko zaščitite?

Če se takšni izdelki prodajajo na ulici, bolšjem trgu ali iz prtljažnika vozila, je to jasen pokazatelj, da gre v teh primerih za ponarejene, nekakovostne in nevarne izdelke. Enako velja pri ponudbi novih izdelkov v spletu. STIHL prodaja svoje izdelke izključno prek pooblaščenih specializiranih trgovcev, ki vam zagotavljajo originalen izdelek, servis in svetovanje. Pri specializiranem trgovcu STIHL ste lahko prepričani, da ne boste kupili poceni ponaredek, temveč stoodstotno kakovost STIHL.

Opomba:

Ob dvomu se obrnite na specializiranega trgovca. Več informacij najdete na info@unicommerce.si.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.