Združljivost izdelkov STIHL in VIKING z gorivom E10

 

Gorivo E10 je bilo v Evropi uvedeno zato, da se ohranijo okolje in zaloge nafte.  Pri oznaki E10 gre za kratico: »E« pomeni etanol (alkohol), ki se primeša bencinu. Število 10 pove, da je lahko delež etanola do 10 %. Običajni super bencin z največ 5 % etanola je še vedno na voljo. To vrsto goriva na avtomatu za točenje goriva prepoznate po oznaki E10 v imenu: »NormalE10«, »SuperE10« ali »SuperPlusE10«.

Načeloma se lahko gorivo E10 uporablja v vseh motornih žagah in napravah STIHL ter vrtnih napravah VIKING, ki jih poganjajo motorji znamk Briggs & Stratton, Kawasaki in Kohler. Morda bodo potrebne dodatne nastavitve na uplinjaču, da se kompenzira spremenjena sestava goriva. Priporočamo, da se obrnete na specializiranega trgovca STIHL.

Priporočamo, da mešanico za dvotaktne motorje, ki ste jo pripravili z gorivom E10, ne hranite več kot 30 dni. V nasprotnem primeru pride do kemične reakcije, v kateri se bencin in olje ločita. Pri tem gre za naslednji pojav: vlaga iz zraka veže etanol in se nabere na dnu kanistra. To lahko vodi do težav s tekom motorja. Takšno gorivo tudi po dobrem pretresanju ni več brezhibno.

Načeloma lahko neprimerna pogonska sredstva ali mešanica goriva in olja, ki odstopa od predpisov, vodi do poškodb na pogonu. Zato priporočamo uporabo goriv STIHL MotoMix in VIKING MotoPlus, ki so prilagojena na motorje in zagotavljajo izjemno moč ter dolgo življenjsko dobo. Ta goriva se za razliko od goriv, ki se dobijo na bencinskih črpalkah, brez težav dalj časa skladiščijo. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.