Umetnost kompostiranja

Drobljenje in zatem takoj kompostiranje je najbrž najstarejša in najbolj naravna metoda priprave gnojila na svetu. Pridobljeno gnojilo vrne tlom porabljene hranilne snovi in spodbuja razvoj tal kot redko kateri drugi pripravek. V pesti komposta najdemo približno 10 milijard organizmov. Pa vendar se je treba pravilnega kompostiranja naučiti. Bodite pozorni na naslednje stvari: veje, mehke rastlinske ostanke in zemljo vedno zbirajte ločeno. Nato zeleni material, npr. rastlinske ostanke, in rjavi material, npr. veje, dobro premešajte. Nikoli ne naložite večje količine enakega materiala. Zbiralnik za kompost naj bo vedno zaščiten pred dežjem, stati pa mora na zemlji. Odvisno od temperature traja kompostiranje več mesecev. Zrel kompost prepoznate po tem, da prijetno diši po gozdu in gobah. Več nasvetov o drobljenju in kompostiranju najdete v prospektu o vrtnih drobilnikih VIKING.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.