Dovolj vode! Nasveti za pravilno zalivanje.

Ravno v poletnih mesecih je za občutljive travne bilke pomembna pravilna nega. Pri tem odločujoče vpliva zalivanje, ki lahko, neustrezno zasnovano, uniči napor zadnjih nekaj mesecev. Pri tem velja zlato pravilo: raje redkeje in obilno kot pogosto in količinsko manj. V sušnem obdobju priporočamo enkrat do dvakrat v tednu. Na bujno rast vpliva tudi čas v dnevu, ko zalivamo. V zelo toplem vremenu je najbolje, da trato zalivate zgodaj zjutraj ali zvečer. Neposredni sončni žarki lahko na trati naredijo neugledne rumene madeže. Mesta pod drevesi in peščena tla običajno potrebujejo več vode. S preprostim testom boste takoj ugotovili, ali je trato potrebno zalivati: če pri hoji nastajajo sledovi stopal, potem je čas za zalivanje.

Tukaj si lahko preberete, kaj priporoča Vikingov strokovnjak za vrt prof. Schönthaler o Pravilnem zalivanju trate v visokih poletnih temperaturah.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.