Prva košnja spomladi

S prihodom pomladi pridejo prvi topli dnevi in tla se začnejo ogrevati. Takrat je čas, da s trate odstranite listje in vejevje z grabljami, s sesalnikom ali ustrezno kosilnico VIKING.

Nad temperaturo pribl.10 °Czačne trava rasti. Izkoristite toploto tal, da izboljšate neugledne predele trate oz. dosejete travo. Pri tem vam bo pomagalo tudi spomladansko gnojenje. Če ste prejšnjo sezono redno kosili z mulčenjem, imajo tla dovolj hranilnih snovi,

Ko začne trava rasti, jo je treba kositi. Ne smete je pokositi preveč, najbolje na višino 4 cm. Pri tem je pomembno, da to opravljate redno. Le tako boste zagotovili gosto in zdravo travno rušo.
Ostanke pokošene trave vrnite trati z mulčenjem. Samo, če je trava previsoka ali premokra, dajte prednost kompostiranju.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.