Zimsko preverjanje kosilnice

Kako shranjujete kosilnico čez zimo? Za njeno shranjevanje v hladnem zimskem času morate upoštevati naslednje stvari, da zagotovite ustrezno delovanje naprave spomladi.

Brez ostanka goriva
Med zimskim počitkom mora biti rezervoar prazen. Razlog: ostanku goriva se čez zimo poslabša vžigalnost − če gorivo pustite v rezervoarju, boste spomladi morda imeli težave z vžigom. Če po zadnji košnji ostane še nekaj goriva v rezervoarju, priporočamo, da kosilnico pustite teči v prostem teku, dokler se motor samodejno ne izklopi.

Preverjanje ravni olja v kosilnici
Pred zimskim počitkom morate poskrbeti tudi za ustrezno raven olja. Razlog: naprava mora biti vedno ustrezno pripravljena. Po potrebi izvedite oljni servis ali pa se obrnite na specializiranega trgovca VIKING. Pomembno je, da upoštevate navodila za uporabo in uporabljate priporočeno olje.

Temeljito čiščenje kosilnice
Predvsem po zadnji košnji morate temeljito očistiti napravo. Ostanke trave, ki so se nabrali v ohišju, odstranite z leseno ali s plastično lopatico. Tudi na hladilnih rebrih in v območju izpušne cevi ne smejo biti ostanki trave. Uporabite krtačo in vodo. Pri tem si pomagajte tudi z vrtno cevjo za zalivanje.

Previdno:
V ležaje, tesnila ali dele motorja ne usmerite premočnega vodnega curka, ker lahko poškodujete napravo. Če želite odstraniti umazanijo na spodnjem delu ohišja, nagnite kosilnico nazaj, tako da je svečka obrnjena navzgor. Če kosilnico nagnete na stran, lahko olje izteče v zračni filter ali izpušno cev, kar lahko privede do večje okvare.

Zadnje pregled
Nož za košnjo naj bo pred prvimi opravili spomladi v brezhibnem stanju. Če opazite razpoke ali zareze, mora nož takoj zamenjati specializirani trgovec VIKING. Sicer pa je priporočljivo, da nož snamete in ga naostrite. Lahko ga tudi odnesete k strokovnjaku, ki ga bo naostril in uravnotežil. Najbolje je, da ta postopek ponovite vsakih 25 delovnih ur, saj s tem dosežete optimalen učinek košnje.

Pravilno mesto za skladiščenje kosilnice
Po končanih vzdrževalnih delih kosilnico shranite v suh prostor brez prahu in jo dobro pokrijte. Kosilnica naj bo shranjena v običajnem položaju.

Pozor:
Kosilnico z zagonsko baterijo obvezno shranite tako, da bo zaščitena pred zamrznitvijo. Ne pozabite: čeprav trenutno z napravo ne delate, jo morate shraniti zunaj dosega otrok.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.