STIHL ErgoStart

Udoben že od samega začetka

Zagon ni bil še nikoli tako preprost. Z inovativnim STIHL ErgoStartom boste naprave STIHL zagnali brez napora, preprosto in nezapleteno. To omogoča dodatna vzmet med motorno gredo in kolutom zagonske vrvice. Naprave STIHL, ki so opremljene s STIHL ErgoStartom, imajo v oznaki modela črko E.

Prednosti

  • Manjši napor: obremenitev ob zagonu motorja se znatno zmanjša.
  • Miren in enakomeren poteg zagonske vrvice: posebne obremenitve, ki nastanejo zaradi kompresije, se na zagonskem ročaju ne občutijo.
  • Počasnejše vlečenje zagonske vrvice: potrebna hitrost pri potegu zagonske vrvice se znatno zmanjša.
  • Zanesljiv zagon: ne glede na to, ali povlečete zagonsko vrvico hitro ali počasi, motor se vedno in zanesljivo zažene.

Napor pri zagonu naprav s STIHL ErgoStartom in brez njega

Kako deluje?

Zadostuje že enakomeren poteg z dvema prstoma: v primerjavi z običajnimi napravami za zagon lahko s STIHL ErgoStartom napravo zaženete manj naporno in tudi z do dve tretjini počasneje. Z enakomernim potegom zagonske vrvice se vzmet napne proti kompresijskemu tlaku. Obremenitve zaradi sunkovitih gibov se preprečijo. Vzmet shranjeno energijo samodejno odda motorni gredi, ki se začne vrteti in poskrbi za zanesljiv zagon motorja.

Med kolutom vrvice in motorno gredjo so vgrajeni ohišje vzmeti z vzmetjo in dva sojemalnika. Moč ob potegu zagonske vrvice napne vzmet proti sili, ki jo bat uporabi pri kompresiji. Ko je energija prednapete vzmeti večja od sile, ki jo je bat uporabil pri kompresiji, se motorna gred zavrti in motor se zažene.

Dodatne informacije

Medtem ko je pri standardnih sistemih potreben hiter in sunkovit gib za zagon motorja, pri STIHL ErgoStartu zadostuje miren in enakomeren poteg zagonske vrvice. Za vse ostalo poskrbi ErgoStart. Nepotrebne moteče obremenitve pri kompresiji odpadejo.


 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.