STIHL M-Tronic

Hladni zagon, topli zagon – vedno uspešen zagon.


Jedro tehnologije M-Tronic predstavljajo krmilnik z mikroprocesorjem, elektronsko zaznavanje temperature in modul za vžig. Mikroprocesor tvori »možgane« sistema M-Tronic. K njemu stekajo pomembne informacije glede stanja naprave. Rezultat: z elektronskim in natančnim doziranjem goriva glede na obratovalno stanje in zunanje pogoje boste vedno delali z optimalno močjo motorja. Pri tem boste prihranili čas in delali manj naporno, saj ročno nastavljanje uplinjača ni potrebno.

 

Kombinirana ročica s funkcijo za zaustavitev

Ker sistem M-Tronic elektronsko zazna hladni in topli zagon, je potreben samo še en položaj za zagon. Vedno se dovede ustrezna količina goriva. Ni vam treba poznati obratovalnega stanja naprave, temveč lahko začnete takoj delati s polnim plinom – tudi pri hladnem zagonu. Upravljalna ročica po izklopu samodejno skoči nazaj v prvotni položaj. Tako lahko toplo napravo takoj ponovno zaženete.

 


Krmilnik

Krmilnik sistema M-Tronic je sestavljen iz mikroprocesorja z merilnikom števila vrtljajev in zaznavanjem temperature. Z upoštevanjem zunanje temperature, nadmorske višine in kakovosti goriva izračuna čas vžiga in optimalno doziranje goriva. Funkcija shranjevanja nastavitve, ki je integrirana v sistem, si zapomni zadnjo delovno nastavitev. Tako vam je pri naslednjem ponovnem zagonu v istih delovnih pogojih takoj na voljo polna moč motorja.

 

Mikrostikalo

Mikrostikalo zaznava položaj dušilne lopute in poskrbi skupaj z elektronskim zaznavanjem temperature za zagon brez napora.

 

 

Magnetni ventil

Elektronski magnetni ventil v nekaj milisekundah dozira količino goriva v motor glede na izračun krmilnika. Ročno nastavljanje na nastavitvenih vijakih uplinjača s tem odpade.

 

 

Ventilator

V ventilatorju sta dva polova čevlja, ki napajata krmilnik z elektriko. Tako ventilator pri zagonu motorne žage poskrbi za hlajenje motorja in tudi za električno napajanje sistema M-Tronic.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.