Za dolgo življenjsko dobo akumulatorske baterije je pomembno njeno pravilno rokovanje. Tukaj boste izvedeli nekaj uporabnih nasvetov:

 

 

 

 

 

Splošni nasveti

  • Akumulatorsko baterijo zaščitite pred mokroto, vlago, vročino, ognjem in neposrednimi sončnimi žarki.
  • Akumulatorsko baterijo uporabljajte izključno v temperaturnem območju od −10 °C do +50 °C.
  • Akumulatorsko baterijo zavarujte pred nepooblaščeno uporabo (npr. s strani otrok).
  • Za preprečevanje neželenega zagona motorja po opravljenem delu akumulatorsko baterijo vzemite iz naprave.
  • Akumulatorske baterije STIHL polnite izključno s polnilniki STIHL, ob koncu polnjenja iztaknite omrežni vtič.
  • Akumulatorske baterije varno hranite v zaprtem in suhem prostoru.
  • Za doseganje dolge življenjske dobe in majhnega samopraznjenja hranite akumulatorske baterije pri temperaturah od +10 °Cdo +20 °C. Najbolje je, če baterije hranite v kleti. Tam običajno ni pretoplo niti prehladno.
  • Če hranite akumulatorsko baterijo dalj časa, npr. čez zimo, naj bo napolnjena pribl. 30 %. Do konca jo napolnite šele tik pred naslednjo uporabo.
  • Če imate nadomestno akumulatorsko baterijo, je ne hranite, ampak jo uporabljajte izmenično z drugo akumulatorsko baterijo.
  • Akumulatorskih baterij ne odpirajte, prav tako ne uporabljajte pokvarjenih ali deformiranih baterij. Če je baterija pokvarjena, jo morate zamenjati. Za to se obrnite na specializiranega trgovca STIHL.

 

Pravilno polnjenje akumulatorskih baterij STIHL − princip delovanja

Za običajno delo je najbolje, da je akumulatorska baterija napolnjena 80 %. To stanje napolnjenosti se pri baterijah AP 100 s polnilnikom za hitro polnjenje AL 300 doseže že po 25 minutah, s standardnim polnilnikom AL 101 pa po 60 minutah.

Ko je dosežena optimalna napolnjenost, polnilnik samodejno nadaljuje polnjenje z majhnim in blagim tokom, dokler baterija ni napolnjena do konca. Pazite, da polnilnik uporabljate pri temperaturah od +5 °Cdo +40 °C.

Če je akumulatorska baterija pretopla, se začne polnjenje šele, ko se baterija ohladi. Polnilnik za hitro polnjenje AL 300 pospeši hlajenje baterije z integriranim hladilnim sistemom, zato vam za to ni treba skrbeti.

 

Standardni polnilnik AL 101

 

 

 

Polnilnik za hitro polnjenje AL 300

 

 

 

Polnilnik za hitro polnjenje AL 500
    

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.