Ogrevanje uplinjača

Idealno za nizke temperature


Ne glede na to, kakšno je vreme, motorne žage STIHL vas tudi pri nizkih temperaturah ne bodo pustile na cedilu. Ogrevanje uplinjača (V) z regulacijo vklopa in izklopa, odvisno od temperature, prepreči poledenelost uplinjača pri nizkih temperaturah. Motorne žage STIHL, ki so opremljene z ogrevanjem uplinjača, imajo v oznaki modela črko V.

Ogrevanje uplinjača je sestavljeno iz električnega grelnega elementa (1) in termostikala (2). Grelni element (1) je nameščen pred uplinjačem. Termostikalo (2) je, glede na izvedbo, na zaključnem pokrovu uplinjača na strani črpalke ali kar na grelnem elementu.
Električno napajanje je izvedeno samodejno prek grelnega generatorja. Ko temperatura uplinjača pade pod kritično temperaturo +10 °C, termostikalo vklopi grelni element. Ogrevanje zanesljivo preprečuje nastanek ledu v uplinjaču in tako zagotovi nemoteno delovanje motorja.

    

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.