Simulacija pretoka

Preden vi izberete popolno kombinacijo, izberemo mi primerno mazanje.

Ko nevidno postane vidno
Ali ste se že kdaj vprašali, kako je videti motor od znotraj? Verjetno ste ga videli že v šoli, na televiziji ali v spletu. Vendar, kako zgleda motor od znotraj, med tem ko deluje tj. ko prihaja do zgorevanja? Kako je videti, ko teče mešanica goriva v motorni prostor. Da bi dobili odgovor na to vprašanje in s tem znanjem optimizirali delovanje motorja, naši inženirji za konstrukcije tesno sodelujejo z inženirji za izračun pretoka. 

Zmanjšanje obrabe
Obstaja namreč pravilo, ko gre za moč motorja: trenje povzroča obrabo, obraba pa povzroča upad moči in zmanjša življenjsko dobo motorja. Ko gre za postopke v motorju je vse, kar proizvaja trenje, slabo in nezaželeno. Da bi zagotovili, da je motorni prostor naprave STIHL vedno optimalno mazan in da bi tako prišlo do manj trenja, se izvaja t. i. simulacija pretoka. Na osnovi te simulacije lahko naši inženirji vidijo, kako se mešanica goriva obnaša in razporedi po motornem prostoru.

Matematika za prakso
Pri tem si inženirji pomagajo s 3D-podatki naših motorjev. Preostanek je rezultat zahtevnih matematičnih enačb, s katerimi izračunamo premikanje tekočine v motornem prostoru. Matematiki in konstruktorji lahko nato skupaj optimizirajo komponente motorja, tako da pride mazivo tja, kjer ga motor potrebuje. Saj vam bo le odlično mazan motor prinesel veselje pri delu z napravo STIHL in neponovljivo moč.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.