Testiranje materiala

Preden se vi lotite lesa, se mi lotimo pregleda materiala z mikroskopom.

Majhne strukture, velika spoznanja
Pod elektronskim mikroskopom naših tehnikov za material se razkrije prav poseben svet jekla. Na različnih zlitinah, ki se uporabljajo v napravah STIHL, je mogoče opaziti posebne strukture, ki spominjajo na gorske verige ali hribovite pokrajine. Pridobljene slike so sicer črno-bele in zelo abstraktne, vendar naši inženirji znajo iz njih izvleči obilo koristnih podatkov. Dosežemo lahko do 10.000-kratno povečavo materiala.

Šolano oko
Na povečavah lahko npr. pri zlomih vidimo, kaj je bil vzrok za zlom, saj prihaja do različnih robov zloma glede na to, ali je zlom posledica toplotnega vpliva ali pomanjkljivosti v kakovosti materiala. Pri prerezu lahko pri različnih kovinah in kovinskih zlitinah vidimo posamične kristale, ki so tipični za posamezne vrste zlitin. S tem zbiramo informacije o materialih, njihovih lastnostih in obnašanju. Tako skupaj z dobavitelji poiščemo idealne materiale za naše izdelke.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.