Testiranje prahu

Preden se vi lotite kamenja in jekla, se mi lotimo prahu.

Prah – včasih tudi naš pomočnik
Če ste v tako gostem oblaku prahu, da ne vidite niti več svojih prstov na roki, ste najverjetneje v naši prašni komori. Prah nas še posebej zanima. Je trdovraten, se rad poseda v najmanjših odprtinah in obremenjuje mehanske in električne naprave. Običajno nezaželen, pri nas prav nasprotno. V naši prašni komori preučujemo prah in njegovo obnašanje. Namerno ustvarjamo prašno okolje, npr. z rezanjem kamnitih plošč, in hkrati vklopimo dodatne naprave, ki sesajo to prašno mešanico zraka.

Razumeti pot prahu
Čez nekaj časa naprave izklopimo in si natančno ogledamo zračne filtre in notranjost naprav. Na podlagi spoznanj pridemo do zaključkov, kako izdelati najboljše zračne filtre, ki bodo učinkovito zadržali prah stran od motorja. Saj samo čist zrak brez tujkov zagotavlja optimalno moč motorja. Pri uporabi prašne komore pridemo tudi do zaključkov o tem, kako prihaja do obrabe komponent, valjev in batov. Tako vam lahko pri številnih novih serijah obljubimo daljše delovne intervale med zamenjavami filtra in dolgo življenjsko dobo naprav STIHL. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.