Vrste mečev

 

Meči STIHL so zasnovani za različne zahteve in delovne naloge. Obstajata dve osnovni vrsti: meči Rollomatic s premičnim koleščkom in izjemno robustni polni meči Duromatic.

 

 

 

 


Meč STIHL Rollomatic ES Light

Lahka izvedba meča STIHL Rollomatic ES iz specialnega jekla, odpornega na obrabo. Luknjice so rezkane in nato zvarjene s posebnim laserskim postopkom. Tako dobimo zelo stabilno votlo telo s prožno nad- in podkonstrukcijo. Vse to omogoča znižanje teže za 30 % v primerjavi z mečem Rollomatic E Super.

 

STIHL CARVING

Izjemno kakovosten meč z ozkim polmerom tirnice in oklepom iz stelita. Skupaj z verigo 1/4" RM je idealen za rezljanje in nego dreves.

 

 

Meč STIHL Rollomatic E Mini Light

Nov lahki meč za lahke motorne žage in višinske obvejevalnike. V primerjavi z običajnimi primerljivimi meči je nov meč za pribl. 25 % lažji (pri dolžini35 cm). Za lažje delo, predvsem pri uporabi višinskih obvejevalnikov ali pri žaganju tankega drevja. Na voljo v dolžinah30 in35 cm.

 

Meč STIHL Rollomatic Mini

Meč STIHL Rollomatic Mini: kombinacija ozkega meča in verige Picco Mini z drobnimi členki pripomore k zmanjšanju teže in boljšemu rezalnemu učinku. Nizka stopnja povratnih udarcev. Primeren za obvejevanje. Idealen za vse , ki motorno žago občasno uporabljajo med delom ali v prostem času.

 

Meč STIHL Rollomatic E Light

Meč STIHL Rollomatic E Light je izdelan iz dveh električno zvarjenih kovinskih plošč, ki sta prepredeni z luknjicami. Te so napolnjene s poliamidom, ki je ojačan s steklenimi vlakni. Rezultat: 38-odstotno zmanjšanje teže. Nizka stopnja povratnih udarcev. Idealen za nego dreves. Zamenljiv premičen kolešček.

 

Meč STIHL Duromatic E

Meči Duromatic E so izjemno robustni. Zgrajeni so iz masivnega, zelo odpornega jekla. Vrh meča je zaščiten z zlitino iz trdine. Uporaba: za ekstremne obremenitve, npr. v gradbeništvu ali pri reševalnih akcijah. Za žage od srednje do višje zmogljivostne skupine.

 

Meč STIHL Rollomatic ES

Meči Rollomatic ES so izdelani iz masivnega, zelo togega telesa. Glava se lahko v celoti zamenja. Uporaba: profesionalno žaganje in razžagovanje v gozdnem gospodarstvu z žagami višje zmogljivostne skupine.

 

Meč STIHL Rollomatic E

Meč Rollomatic E je sestavljen iz treh, električno zvarjenih kovinskih plošč, pri čemer je sredinska prepredena z majhnimi luknjicami. Tako je meč zelo stabilen in ima hkrati majhno težo. Robustni meči Rollomatic E so primerni za vsestransko uporabo.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.