Kakšna je moč akumulatorskih naprav v primerjavi z bencinskimi?

STIHL ponuja naprave z različnimi vrstami pogona. Poleg klasičnih bencinskih naprav tudi električne in akumulatorske.

Navedbe in meritve moči se med posameznimi vrstami razlikujejo:

  • Bencinske naprave: navede se mehanska proizvedena moč.
  • Električne naprave: navede se električna porabljena moč (nazivna vrednost).

Ti dve vrsti sta se uveljavili pri obeh vrstah pogona, vendar se med seboj razlikujeta in ju tako ni mogoče neposredno primerjati. To pomeni, da ni mogoče neposredno primerjati moči bencinske in električne motorne žage.

Pri akumulatorskih napravah je zadeva še bolj zapletena. Tukaj se pri proizvajalcih še ni uveljavila enotna navedba moči.
Če želimo primerjati akumulatorske in bencinske naprave, je težava tudi to, da se akumulatorske med delom obnašajo drugače kot bencinske. Zaradi elektromotorja imajo akumulatorske naprave visok vrtilni moment že pri nizkem število vrtljajev. Predvsem v težkih situacijah, če npr. pride do blage ukleščenosti rezalnega orodja, je akumulatorska naprava občuteno močnejša od primerljivih bencinskih in se ne zaustavi tako hitro. Tako primerjava ne bi bila smiselna in ne bi mogla prikazati občutene moči v različnih situacijah.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.