Kakšni so stroški nakupa in stroški obratovanja akumulatorskih naprav v primerjavi z bencinskimi?

Stroški nakupa akumulatorskih naprav vklj. z baterijo in polnilnikom so velikokrat višji od stroškov nakupa primerljive bencinske naprave. Pri tem je seveda treba upoštevati, da so tekoči stroški znatno nižji, ker za delovanje ne potrebujete goriva in vžigalnih svečk.

Z zmogljivimi baterijami, ki imajo dolgo življenjsko dobo, je zagotovljeno, da se vam nakup obrestuje znotraj življenjske dobe naprave, če se ta namensko uporablja (govorimo o t. i. točki Break-Even). Čas, kdaj bo nastopil ta trenutek, je odvisen od več dejavnikov, npr. od vrste akumulatorske naprave, vrste uporabe, delovnih navad, stroškov za goriva in uporabljene rezalne garniture.

Če kupite več akumulatorskih naprav iz istega akumulatorskega sistema STIHL, se to obrestuje še prej, ker ni treba ponovno kupiti baterije in polnilnika. Zaradi modularnega sistema lahko že kupljene baterije in polnilnik uporabljate tudi pri novih napravah iz istega akumulatorskega sistema.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.