Močne naprave za košnjo STIHL

Zagon s sistemom M-Tronic

Pri napravi za košnjo STIHL FS 460 C-EM boste zagon izvedli še bolj preprosto. Zaradi elektronskega upravljanja motorja M-Tronic vam ni treba več nastavljati hladnega ali toplega zagona.

Pri njem namreč obstaja samo še en položaj za zagon na ročici za dušilno loputo.

Sistem samodejno zazna hladen ali topel zagon in elektronsko izračuna natančno količino goriva. Tako boste napravo zagnali z manj zagonskimi potegi in takoj začeli delati s polnim plinom. Izvesti je treba naslednje korake:

 

 
 
 

Vedno optimalna moč motorja - M-Tronic

Naprava za košnjo STIHL FS 460 C-EM ponuja profesionalnim uporabnikom takojšnje optimalno delo. Ne glede na to, ali napravo zaganjate, z njo delate, ali jo želite po prekinitvi dela ponovno zagnati. Sistem M-Tronic v vsakem obratovalnem stanju elektronsko in natančno regulira čas vžiga in doziranje goriva, in sicer ob upoštevanju zunanjih pogojev, kot so temperatura, nadmorska višina in kakovost goriva. Tako se lahko v celoti posvetite delu in začnete takoj delati s polno paro.

Že po nekaj gibih je dosežena optimalna moč motorja. Da bi tako tudi ostalo, sistem M-Tronic med delom neprestano uravnava količino goriva in jo elektronsko prilagaja potrebam. Ročno nastavljanje na nastavitvenih vijakih uplinjača s tem odpade, tudi če se delovni pogoji spremenijo, npr. če pride do spremembe temperature ali nadmorske višine in nihanj v kakovosti goriva. Pri tem se kompenzirajo tudi koncentracije etanola, pri polni moči do 25 % (E 25).

Sistem M-Tronic v elektronskem čipu shrani nastavitve zadnje delovne akcije in jih ob naslednjem zagonu naprave za košnjo ponovno prikliče. S tem je ob vsakem zagonu naprave pri enakih pogojih takoj na voljo polna moč motorja – brez nepotrebnega spreminjanja nastavitev in prilagajanja.

 
 
 
 

Prednosti modela STIHL FS 460 C-EM s sistemom M-Tronic

 • Brez potrebnih nastavitev uplinjača

  1. Sistem M-Tronic elektronsko nastavi količino goriva v uplinjaču. Pri tem upošteva obratovalno stanje, npr. zagon, prosti tek, delna ali polna obremenitev, ter zunanje pogoje, kot so temperatura, nadmorska višina in kakovost goriva.

   
 • Vedno optimalna moč motorja

  2. Prek temperature motorja in števila vrtljajev krmilnik neprestano preverja obratovalni način naprave za košnjo in dozira gorivo tako, da naprava vedno deluje z optimalno močjo motorja. 
   
 • Zelo dobro pospeševanje

  3. Zaradi elektronske regulacije časa vžiga in doziranja goriva pospešijo naprave FS 460 C-EM spontano in hitro – tudi po hladnem zagonu.
   
 • Funkcija spomina

  4. Sistem M-Tronic shranjuje nastavitve zadnje uporabe in jih pri naslednjem zagonu naprave za košnjo ponovno prikliče. Tako je ob vsakem novem zagonu in enakih pogojih takoj zagotovljena polna moč motorja.
   
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.