Pripravljeni na prihodnost

Vodilna tehnologija motorjev − motor 2-MIX s predpranjem

Motor STIHL 2-MIX zagotavlja večjo moč pri nizki stopnji izpušnih plinov. Dvotaktni motor s tehnologijo 2-MIX združuje valj s štirikanalno tehniko in predpranje. Rezultat je motor, ki postavlja nova merila: visok vrtilni moment pri vsakem številu vrtljajev z do 20 %* manjšo porabo goriva. Ker nam je uspelo znižati tudi izpuste izpušnih plinov do 50 %*, inovativni motor STIHL 2-MIX brez težav izpolnjuje stroge predpise o izpušnih plinih motornih naprav EU II.


* V primerjavi z običajnimi dvotaktnimi motorji STIHL brez tehnologije 2-MIX.

 

Učinkovita zasnova filtra − trpežni zračni filter s predčiščenjem in novi filter HD2

Motorna žaga STIHL MS 261 vas bo prepričala s petkrat daljšimi delovnimi intervali med vzdrževanji filtra v primerjavi z modelom MS 260. Opremljena je namreč z novim trpežnim zračnim filtrom, ki s predčiščenjem odstrani grobe delce in s tem razbremeni glavni filter. Na novo razvit glavni filter HD2 s filtrskim vložkom iz polietilena ima do 70% manjše pore kot koprenast ali poliamidni filter ter tako filtrira še najmanjši prah. Poleg tega odbija olje in vodo, kar poskrbi za lažje čiščenje. Okrogli filtrirni vložek z ohišjem iz PET s hitro spojko omogoča montažo in demontažo brez uporabe orodja.

 

Inovativni protivibracijski sistem

Motorna žaga STIHL MS 261 ima veliko mirnejši tek. To omogoča natančno prilagojen protivibracijski sistem, ki je sestavljen iz protivibracijskih elementov Cellasto in posebnih vzmeti med blokom motorja in ročaji. Ta področja blaženja zmanjšujejo tresljaje motorja in verige. Vibracije znašajo 3,5 m/s². Vodenje motorne žage bo mirnejše in manj naporno.

 

 

Veriga z nizko stopnjo vibracij STIHL .325" Rapid Super Comfort (RSC)

Veriga STIHL .325" RSC učinkovito blaži prenos udarne energije na meč. Tako se občutno zmanjšajo vibracije, ki se prenašajo na uporabnika. Motorno žago odlikujejo še mehak rez, tišje delovanje ter zelo visok rezalni in vbodni učinek. Veriga z nizko stopnjo vibracij sodi v obseg serijske opreme motorne žage MS 261.

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.