Elektronsko krmiljeno vbrizgavanje STIHL Injection

Nova dimenzija rezanja

 

Osnova revolucionarne tehnologije motorja je elektronsko krmiljenje dovoda goriva. Prvič se čas vžiga ne uravnava samo prek števila vrtljajev, ampak tudi prek obremenitve. Elektronsko vbrizgavanje poskrbi za optimalne vrednosti vžiga in vbrizgavanja goriva in s tem zagotovi vedno največjo moč motorja. S sistemom STIHL Injection vam ni treba delati kompromisov. Odpadejo namreč uplinjač in vse ročne nastavitve. Avtomatska prilagoditev motorja zagotavlja odličen razvoj moči ob vsakem opravilu in vsakem času.

 

Generator

Generator proizvaja celotni električni tok za krmilnik in s tem za delovanje brusilno-rezalnega stroja. In to že takoj po prvem obratu ročične gredi torej že med postopkom zagona. Vendar to ni njegova edina naloga: generator stalno obvešča krmilnik o položaju ročične gredi in s tem o številu vrtljajev motorja.

 

Senzor

Senzor meri temperaturo in tlak v zgorevalnem prostoru. Te informacije posreduje dalje krmilniku.

 

 

 

Krmilnik

Krmilnik je srce sistema STIHL Injection. Stalno analizira informacije generatorja in senzorja ter krmili vbrizgavanje goriva in vžig: iz podatkov o temperaturi in tlaku določi zračno maso tj. obremenitev motorja. Skupaj z informacijo o številu vrtljajev od generatorja se izračunajo potrebna količina goriva ter čas in trajanje vbrizga. Zatem se natančno krmili vbrizgalni ventil in sproži se vžig. Poleg tega krmilnik uravnava tudi elektronsko krmiljenje vode.

 

Vbrizgalna črpalka

Vbrizgalna črpalka ohrani stalni tlak goriva. S tem zagotovi, da je vbrizgalnemu ventilu vedno na voljo zadostna količina goriva z optimalnim tlakom.

 

 

Vbrizgalni ventil

Vbrizgalni ventil po ukazu krmilnika vbrizgne optimalno količino goriva neposredno v zgorevalni prostor. In to usklajeno z zgorevalnim taktom.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.