Prednosti za uporabnika

Združuje udobje s sodobno tehnologijo

 

Vsak gradbeni delavec ve, kaj je pri vsakodnevnem delu pomembno, in sicer čim hitreje in kakovostno opraviti svoje delo. Brusilno-rezalni stroj STIHL TS 500i z elektronsko krmiljenim vbrizgavanjem STIHL Injection je za ta namen najbolj zanesljivo orodje. Brusilno-rezalni stroj STIHL kombinira natančnost, učinkovitost ter udobje s sodobno tehnologijo. Tako se delavec lahko osredotoči na bistvo, to je delo.

 

Enostaven zagon

Zaradi sistema STIHL Injection brusilno-rezalnega stroja čok in položaj plina za zagon nista več potrebna. Zaradi samodejnega zaznavanja hladnega ali toplega zagona je potreben samo še en položaj za zagon. Inteligenca v krmilniku pa na podlagi zunanje temperature, nadmorske višine in kakovosti goriva samodejno izračuna količino goriva, ki je potrebna za zagon. S tem je zagon enostaven kot še nikoli. Stikalo preprosto pomaknite s položaja 0 na položaj 1, pritisnite ročno črpalko, zaženite motor in dodajte plin. Uspešen zagon je zagotovljen!

Optimalna moč motorja

S sistemom STIHL Injection je tudi moč motorja brusilno-rezalnega stroja razred zase. V primerjavi z brusilno-rezalnim strojem STIHL TS 420 dosega 3,9 kW močan stroj STIHL TS 500i za 20 % boljši rezalni učinek. Pri tem ima skoraj enake mere. Svoje prispeva še visok vrtilni moment pri vsakem številu vrtljajev, kar znatno poveča moč. Tudi pri nastavitvi motorja brusilno-rezalni stroj STIHL TS 500i ne dela kompromisov. Če se obratovalni pogoji spremenijo, upravljanje motorja zagotovi odličen tek in pospeške.

 

Odlično upravljanje

Zaradi visokega vrtilnega momenta pri vsakem številu vrtljajev je brusilno-rezalni stroj STIHL TS 500i neobčutljiv na premočni pritisk. Stroj STIHL TS 500i tako zanesljivo deluje in zagotovi enakomeren rez. Zaradi posebnega zgornjega ročaja Top-Handle je vodenje pri delih, ki zahtevajo veliko mero natančnosti, še enostavneje. Ker uplinjač ni več potreben, je brusilno-rezalni stroj STIHL TS 500i zelo lahko orodje, primerno za težka dela. Predvsem v utesnjenem prostoru se izkaže s svojimi kompaktnimi merami in odličnim razmerjem med težo in močjo. Tako je zagotovljeno natančno vodenje, vi pa se lahko osredotočite izključno na rezanje.

Učinkoviti protivibracijski sistem

S sistemom STIHL Injection je dvotaktni motor v smislu mehanske zgradbe enostavnejše zasnovan. Bat je poenostavljen in s tem lažji. Tako je v valju manj oscilacijske mase in vibracije motorja se zmanjšajo. Svoje naredijo še preverjeni blažilni elementi za zmanjšanje prenosa vibracij z motorja na roke in dlani. Stopnja vibracij pade na 2,4  m/s². To omoči neutrudljivo delo in optimalno vodenje tudi pri najtežjih delovnih pogojih.

Diagnoza med obratovanjem

Med delovanjem motorja se stalno beležijo vsi podatki o stanju brusilno-rezalnega stroja. Krmilnik pri tem popolnoma samodejno zaznava neobičajno delovanje elektronskih komponent in to shranjuje v pomnilniku. Odstopanja se med delovanjem diagnosticirajo in jih je mogoče pozneje odčitati. To je prednost, ki je do zdaj ni ponujala še nobena druga naprava STIHL.

Diagnoza z napravo MDG 1

Z napravo za diagnozo motorja MDG 1 bo servis povsem preprost. MDG 1 priklopite na brusilno-rezalni stroj in že je zagotovljena natančna diagnoza. S posebno programsko opremo lahko preverite vse elektronske komponente in odčitate pomnilnik. Tako lahko zaznate in odpravite tudi občasna odstopanja, še preden pride do izpada komponente. Optimalno servisiranje je zagotovljeno. To vam zagotavljamo tudi pisno −  vsaka diagnoza z MDG 1 je namreč dokumentirana z zaključni zapisnikom.

Več učinkovitosti z diagnozo motorja

Prihranek časa pomeni prihranek denarja. Usmerjen servis z enoto MDG 1 zmanjša čas diagnoze za 50 %, s čimer sprostite svoje kapacitete v delavnici. Poleg tega poskrbi hitra analiza za usmerjeno odpravljanje napak. Čakalni časi se skrajšajo, časi izpada zmanjšajo in hitro ste spet pri delu.

Več učinkovitosti z elektronsko krmiljenim vbrizgavanjem STIHL Injection

Avtomatska prilagoditev motorja omogoča do 15 % manjšo porabo goriva v primerjavi z brusilno-rezalnimi stroji STIHL TS 420.  Moč motorja je večja za 0,7 kW, zato lahko pri enakem vnosu moči prerežete večjo količino materiala. Hitro delo z izjemno natančnostjo postane samoumevno. Ker elektronsko krmiljenje vbrizgavanja STIHL Injection med delovanjem samodejno prilagaja nastavitve, sta zagotovljena optimalna moč in dobro delovanje. Model STIHL TS 500i postavlja nova merila tudi pri robustnosti. Premišljeno do potankosti in zasnovano za zahtevno delo na gradbišču. Vrhunska kakovost STIHL, na kateri lahko gradite.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.