Lastnosti zaščitnih oblačil STIHL

Zaščitna oblačila STIHL ponujajo zaščito pri delu z izdelki STIHL. Simbole k tem lastnostim najdete na izdelkih pri svojem specializiranem trgovcu. Podrobneje jih bomo opisali v nadaljevanju.

 

 

Zaščita pred rezi

S tem simbolom je označena osebna zaščitna oprema, ki je uspešno prestala testiranje zaščite pred rezi po standardu DIN EN 381-5. Pri tem morata biti navedena razred zaščite pred rezi in območje zaščite pred rezi. Razred zaščite ali hitrost verige ob stiku s telesom:

  • Razred 0 = 16 m/s
  • Razred 1 = 20 m/s V gozdu se večinoma uporablja razred 1.
  • Razred 2 = 24 m/s
  • Razred 3 = 28 m/s

Hlače z zaščito pred rezi razreda zaščite 1 praviloma nudijo zadostno zaščito pred poškodbami. 100-odstotna zaščita pa ne obstaja. Do nezgod večinoma pride pri iztekajoči verigi. Pri višjih razredih zaščite se poveča ergonomična in termična obremenitev.

 

Dizajn A

Zaščiteno je območje nog spredaj. V gozdu se večinoma uporablja dizajn A.

 

 

 

Dizajn C

Zaščiteno je območje nog spredaj in zadaj. Temu pravimo tudi krožna zaščita nog. Dizajn C uporabljajo določene poklicne skupine, npr. gasilci, vojaki ali tehnične službe.

 

 

Zaščita pred trni

Zelo robusten material preprečuje poškodbe zaradi trnov.

 

 

 

Dobrovidna opozorilna obleka po EN 471

Oblačila izpolnjujejo zahteve standarda EN 471. Obstajajo trije razredi, pri čemer nudi razred 3 največjo zaščito.

  

 

  • Razred 3 se uporablja v bližini hitrega prometa.
  • Razred 2 se uporablja na železnicah, gradbiščih in parkiriščih ter povsod tam, kjer razred 3 ni potreben.
  • Razred 1 se uporablja samo pri redkem stiku z vozili ali v počasnem prometu.

x stopnja deleža signalne oranžne barve
y stopnja odsevnih trakov

Stopnja se določi na podlagi površine signalne oranžne barve in odsevnih trakov. Razred 3 se ponavadi doseže šele pri kombiniranju hlač in jopiča.

 

Velika površina v signalni barvi

Vsaj 1/3 površine v signalni oranžni barvi zagotavlja boljšo vidljivost in prispeva k preprečevanju nezgod ob slabi vidljivost.

 

 

Zaščita pred mrazom

Material je posebno primeren v zimskem času, saj nudi dobro izolacijo in se hitro suši. Odvisno od temperaturnih razmer je mogoče topla namenska oblačila nositi kot spodnje ali vrhnje oblačilo.

 

Zaščita pred udarci

Pri zaščitnih hlačah STIHL je celotni sprednji predel prevlečen s posebnim materialom, ki ščiti pred izmetanimi delci.

 

Dodatna zaščita pred udarci

Dodatno zaščito pred udarci (zaščito nog FS), za katero je prijavljen patent, lahko preprosto zložite v notranji žep. Posebna sestava materiala je zračna in porazdeli silo udarca po površini materiala. Nudi zaščito pred izmetanimi delci s hitrostjo več kot 500 km/h.

 

Dodatna blazina za kolena

V žep lahko vstavite standardno blazino za kolena ali blazino za kolena STIHL, ki ščiti koleno npr. pri delu na vrtu, polaganju ploščic ali v delavnici.

 

 

Delovna oblačila za zaščito pred vremenskimi vplivi

Vodotesen material ščiti pred mokroto. Predela se ga v delovna oblačila STIHL ali pa se uporablja na določenih delih, npr. v spodnjem predelu hlač.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.