Izbira pravilne mešanice goriva za motorno koso
Naša priporočila za mešanico goriva za vašo motorno koso

Pravilna mešanica goriva je zelo pomembna. Neprimerna pogonska sredstva ali nepravilna mešalna razmerja lahko vodijo do resnih poškodb na pogonu, npr. pride lahko do zadiranja bata v steno valja, večje obrabe itd. Za motorne kose priporočamo naslednja mešalna razmerja:Pri olju za dvotaktne motorje STIHL 1:50

1 : 50 = 1 enota olja + 50 enot bencinaPri olju za dvotaktne motorje drugih proizvajalcev s klasifikacijo TC

Tudi pri motornem olju za dvotaktne motorje drugih znamk velja naslednje mešalno razmerje, če dosega klasifikacijo TC:

1 : 50 = 1 enota olja + 50 enot bencina

Primer mešanice goriva za motorne kose

Mešalna razmerja

Za mešalno razmerje 1: 50 potrebujete 5 litrov bencina in 0,10 litra (100 ml) motornega olja za dvotaktne motorje STIHL.
Kateri bencin je primeren za mešanico?

Uporabite bencin znanih blagovnih znamk z oktanskim številom vsaj 90 ROŠ. Tukaj gre za običajen super bencin za avtomobile, ki ga lahko kupite na bencinskih črpalkah.

OPOMBA: Za varovanje zdravja in zaščito okolja priporočamo uporabo neosvinčenega bencina.
Katero motorno olje je primerno za mešanico?

Uporabljajte izključno kakovostno olje za dvotaktne motorje, ki ustreza klasifikaciji TC. Priporočamo olje za dvotaktne motorje STIHL, ki je prilagojeno motorjem STIHL in omogoča njihovo dolgo življenjsko dobo.

Pozor

Motorno olje slabše kakovosti lahko poškoduje motor, tesnilne obroče, napeljave in rezervoar za gorivo.Napotek pri mešanju

Za pripravo mešanice v ustrezno posodo najprej nalijte motorno olje in zatem bencin. Preden dolijete mešanico goriva v rezervoar za gorivo motorne kose, celotno vsebino v posodi dobro premešajte. Nato previdno odprite posodo, saj se je lahko vzpostavil tlak.

Navodila za uporabo motornih kos STIHL

Tukaj si lahko prenesete navodila za uporabo svoje motorne kose STIHL.

Oznaka: Gorivo

Mešanica goriva STIHL za motorne kose

Pravilno gorivo za motorno koso

Načeloma lahko neprimerna pogonska sredstva ali mešanica goriva in olja, ki odstopa od predpisov, vodi do poškodb na motorju. Če želite zagotoviti brezhibno delovanje naprav STIHL, priporočamo gorivo STIHL MotoMix. To namreč ne vsebuje etanola, je prilagojeno motorjem naših naprav in zagotavlja izjemno moč ter dolgo življenjsko dobo.

+ gorivo MotoMix, + olje HP Ultra, + sistemi za polnjenje


Povzetek: mešanica goriva za motorne kose

  • Pravilna mešanica goriva za motorno koso bo preprečila škodo, kot je npr. zadiranje bata v steno valja.
  • Pri olju za dvotaktne motorje STIHL 1:50 priporočamo mešalno razmerje 1:50. To pomeni 1 enota olja + 50 enot bencina.
  • Pri olju za dvotaktne motorje drugih proizvajalcev bodite pozorni na klasifikacijo TC. Tudi pri njih uporabite mešalno razmerje 1:50. 
  • Za bencinske kose priporočamo gorivo STIHL MotoMix. To je pripravljena mešanica, prilagojena njihovemu motorju. Poleg tega vsebuje zelo malo škodljivih snovi, je zelo zmogljiva in odporna na skladiščenje.