Pokrov rezervoarja STIHL: za čisto in udobno dolivanje

Naši pokrovi rezervoarjev za gorivo in olje, pri katerih ne potrebujete orodja, zagotavljajo nemoteno delo.

  • Hitrejše dolivanje s pokrovom rezervoarja STIHL
  • Pokrov rezervoarja brez orodja STIHL: prednosti
  • Tesnilo pokrova rezervoarja STIHL: kaj morate vedeti?
  • Pokrov rezervoarja brez orodja: ali je možna naknadna vgradnja?Pokrov rezervoarja brez orodja STIHL: za čisto in udobno dolivanje

Zavedamo se, da premišljeni dodatki olajšajo delo z motornimi napravami. Prav zato smo razvili pokrove rezervoarjev, ki omogočajo čisto in udobno dolivanje – da se lahko pri delu v celoti osredotočite na pomembne stvari.


Kaj je pokrov rezervoarja brez orodja?
Pokrov rezervoarja brez orodja je pokrov, ki omogoča preprosto in lahkotno odpiranje in zapiranje rezervoarjev za gorivo in olje na motornih napravah STIHL – in to povsem brez orodja. Pri tem ima naš pokrov bajonetni zaklep namesto navoja.

Pokrov rezervoarja brez orodja STIHL: prednosti

Prednosti so na dlani: posebni pokrovi rezervoarjev za gorivo in olje se hitro in preprosto odpirajo in zapirajo. Pri tem ne potrebujete orodja. Velike odprtine omogočajo enostavno dolivanje v treh korakih. Pri novih pokrovih si lahko med odpiranjem in zapiranjem pomagate z oznakami.

1. korak: odpiranje
Če ste z motorno žago ravnokar delali, počakajte, da se ohladi. V rezervoarju za gorivo se lahko vzpostavi nadtlak, tako da med odpiranjem pride do brizga goriva, ki lahko povzroči telesne poškodbe in škodo na stvareh. Preklopite krilati nastavek pokrova navzgor in zavrtite pokrov rezervoarja svoje naprave STIHL za pribl. 1/8 obrata v nasprotni smeri urnega kazalca. Če je v rezervoarju za gorivo tlak, se bo ta slišno sprostil. Ko bo nadtlak sproščen, odvijte pokrov rezervoarja za gorivo do konca. Zdaj lahko pokrov snamete.


2. korak: polnjenje

Mešanico goriva dolijte v rezervoar za gorivo, olje za mazanje verige pa v rezervoar za olje. Zaradi prozornega rezervoarja za gorivo boste vedno videli raven polnjenja. Velike odprtine omogočajo preprosto dolivanje brez razlivanja. Pazite, da pogonskih sredstev ne prelivate. Prav tako nikoli ne napolnite do vrha. Priporočamo uporabo sistema za polnjenje STIHL.


3. korak: zapiranje

Pravilno namestite pokrov rezervoarja. Potisnite ga navzdol in ga privijte do konca. Pokrov se slišno zaskoči. Nato poklopite krilati nastavek.


Tesnilo pokrova rezervoarja STIHL: kaj morate vedeti?

Po vsakem dolivanju in ob vsaki uporabi naprave preverite, ali sta pokrova rezervoarjev za gorivo in olje pravilno zatesnjena. Zaradi varnosti ni dovoljeno uporabljati naprav z netesnimi mesti, predvsem v sistemu goriva.

Pokrov rezervoarja STIHL ne tesni – kaj storiti?

Naši pokrovi rezervoarjev brez orodja so zasnovani tako, da dobro tesnijo. Če vseeno opazite netesnost, najprej preverite, ali je pod pokrov zašla žagovina ali prah, ki preprečuje tesno zapiranje. Nato preverite, ali mehanika pokrova dobro zapira. V nekaj letih uporabe lahko postanejo tesnila porozna. Če na tesnilu opazite porozna mesta, vam bo specializirani trgovec STIHL z veseljem pomagal pri zamenjavi tesnila.


Pokrov rezervoarja brez orodja: ali je možna naknadna vgradnja?

V motorne naprave STIHL s pokrovom rezervoarja na navoj žal ni mogoče vgraditi pokrova rezervoarja brez orodja. Navoj običajnih sistemov zapiranja ni združljiv z bajonetnim zapiralom pokrova rezervoarja brez orodja.


Pokrov rezervoarja brez orodja: povzetek


  • Pokrov rezervoarja brez orodja se preprosto upravlja.
  • Rezervoarje za gorivo in olje boste odprli in zaprli v nekaj korakih in povsem brez orodja.
  • Pokrova rezervoarja brez orodja ni mogoče naknadno vgraditi.