Pomembne informacije

Odpoklic omejenega števila motornih žag STIHL MS 391

Waiblingen, 18. februar 022

 

V okviru kontrole kakovosti med proizvodnjo so bile zaznane nepravilnosti pri vzvodih, ki so bili vgrajeni v motorne žage MS 391 določene serije. Raziskave so pokazale, da ni mogoče izključiti vpliva na občutljivost avtomatske verižne zavore za sprostitev. Zato lahko v primeru povratnega udarca obstaja povečano tveganje za poškodbe uporabnika.

 
Kot odgovoren proizvajalec se je STIHL odločil za odpoklic naprav, ki so potencialno neizpravne in zamenjavo vzvoda. Odpoklic se navezuje na motorne žage naslednjih serijskih številk naprav v razponu: 190993963 - 19099498
 
V kolikor imate v lasti motorno žago STIHL MS 391 z eno od navedenih serijskih številk, vas prosimo, da motorno žago STIHL MS 391 takoj prenehate uporabljati!
 
Po informacijah podjetja STIHL je mogoče stroj popraviti z zamenjavo vzvoda. Zato vas prosimo, da stroj takoj prinesete nazaj v našo trgovino na popravilo, ki bo za vas brezplačno.
 
Prosimo za razumevanje tega previdnostnega ukrepa in upamo, da ga boste zaradi lastne varnosti upoštevali. V primeru dodatnih vprašanj o postopku smo vam z veseljem na voljo.


Odpoklic omejenega števila motornih žag STIHL MS 462

Waiblingen, 21. januar 2022

 

V okviru kontrole kakovosti med proizvodnjo so bile zaznane nepravilnosti pri vzvodih, ki so bili vgrajeni v motorne žage MS 462 določene serije. Raziskave so pokazale, da ni mogoče izključiti vpliva na občutljivost avtomatske verižne zavore za sprostitev. Zato lahko v primeru povratnega udarca obstaja povečano tveganje za poškodbe uporabnika.
 
Kot odgovoren proizvajalec se je STIHL odločil za odpoklic naprav, ki so potencialno neizpravne in zamenjavo vzvoda. Odpoklic se navezuje na motorne žage naslednjih serijskih številk naprav v razponu:

 190996183 - 191007172         in        191027366 - 191027557
 
V kolikor imate v lasti motorno žago STIHL MS 462 z eno od navedenih serijskih številk, vas prosimo, da motorno žago STIHL MS 462 takoj prenehate uporabljati!
 
Po informacijah podjetja STIHL je mogoče stroj popraviti z zamenjavo vzvoda. Zato vas prosimo, da stroj takoj prinesete nazaj v našo trgovino na popravilo, ki bo za vas brezplačno.
 
Prosimo za razumevanje tega previdnostnega ukrepa in upamo, da ga boste zaradi lastne varnosti upoštevali. V primeru dodatnih vprašanj o postopku smo vam z veseljem na voljo.ODPOKLIC ROKAVIC STIHL 

Waiblingen, 18. november 2021


Podjetje STIHL se je odločilo za odpoklic naslednjih rokavic:

STIHL DYNAMIC Vent               

      


STIHL ADVANCE Ergo MS

       

Otroške delovne rokavice STIHL CARVER

       

Otroške delovne rokavice STIHL

                           

V podjetju STIHL so ugotovili, da zgoraj navedene rokavice, ne izpolnjujejo zakonskih omejitev glede vsebnosti policikličnih aromatskih ogljikovodikov (PAH). Previsoka koncentracija PAH se namreč šteje za škodljivo za zdravje in tako ni mogoče izključiti, da nošenje potencialno kontaminiranih rokavic ne predstavlja tveganja za uporabnika. 

Kot odgovoren proizvajalec se je STIHL tako odločil, da omenjene rokavice odpokliče in obstoječim kupcem povrne kupnino.

V kolikor imate enega ali več parov zgoraj navedenih rokavic, jih prosimo vrnite najbližjemu pooblaščenemu trgovcu STIHL. Znesek kupnine vam bomo povrnili tudi brez predložitve računa oziroma potrdila o nakupu.

Prosimo vas za razumevanje tega previdnostnega ukrepa. Hkrati vas v želji za vaše zdravje prosimo, da ukrepate v skladu z navodili.


V primeru dodatnih vprašanj nas prosimo kontaktirajte.

Poiščite najbližjega pooblaščenega trgovca STIHL.ODPOKLIC OMEJENEGA ŠTEVILA ŠKROPILNIH NAPRAV STIHL SR 430 IN STIHL SR 450  

Waiblingen, 15. julij 2021


V okviru kontrole kakovosti med proizvodnjo je bilo ugotovljeno, da imajo nekatere škropilne naprave STIHL morebiti razpokan vztrajnik. Ta poškodba lahko povzroči, da vztrajnik poči med delovanjem motorja. To lahko ogroža tako uporabnika kot tudi tretje osebe in tako predstavlja nevarnost za poškodbe za njenega uporabnika in ostale v bližini. Kot odgovorni proizvajalec se je STIHL tako odločil za odpoklic in popravilo omenjenih škropilnih naprav.

Poškodovan vztrajnik lahko prepozna izključno šolano osebje!

Odpoklicane so škropilne naprave z naslednjimi serijskimi številkami:  od 369259472  do vključno 370391433


V kolikor ste kupili škropilno napravo SR 430 ali SR 450 v letih 2020 ali 2021 in ima serijsko številko v zgoraj navedenem razponu, jo prosimo nemudoma prenehajte uporabljati!

Prosimo kontaktirajte vašega najbližjega pooblaščenega trgovca STIHL za brezplačno zamenjavo vztrajnika. 

Prosimo vas za razumevanje naših previdnostnih ukrepov. Prav tako vas prosimo, da ukrepate v skladu z navodili za vašo varnost in varnost ostalih oseb.

V primeru dodatnih vprašanj nas prosimo kontaktirajte.

Poiščite najbližjega pooblaščenega trgovca STIHL.
ODPOKLIC BRUSILNO REZALNIH STROJEV STIHL TS 410 IN STIHL TS 420

Waiblingen, 1. junij 2021

V okviru nadzora kakovosti v proizvodnji STIHL je bilo ugotovljeno, da omejeno število brusilno rezalnih strojev tipa TS 410 in TS 420 v spodaj navedenem območju serijskih številk nima vgrajenega vztrajnika v skladu s specifikacijami. To pomeni, da prekomerno zategovanje lahko poškoduje vztrajnik. Kar lahko povzroči, da vztrajnik poči med delovanjem motorja. V tem primeru obstaja nevarnost poškodbe tako uporabnika kot tretjih oseb.

Poškodovanega vztrajnika ni mogoče zaznati z vizualnim pregledom.


Z omenjeno napako so vse naprave od serijske številke 189442634 do vključno 190001700.


V kolikor imate napravo za rezanje z eno od zgoraj navedenih serijskih številk stroja, stroja za rezanje STIHL TS 410 ali TS 420 ne uporabljajte več!

Prosimo, da napravo predložite najbližjem pooblaščenem prodajalcu STIHL v brezplačno popravilo.

Prosimo vas, da zaradi lastne varnosti upoštevate to varnostno priporočilo. V primeru dodatnih vprašanj se obrnite na najbližjega pooblaščenega trgovca STIHL.

Poiščite najbližjega pooblaščenega trgovca STIHLNEZANESLJIVE SPLETNE PONUDBE ZA STIHL GTA 26


V teh dneh se je pojavilo veliko število spletnih mest in oglasov dobaviteljev vprašljivega porekla, ki ponujajo akumulatorsko vrtno žago STIHL GTA 26 po sumljivo nizki ceni (od 24 do 49 USD). Prevaranti dajejo vtis, da so neposredno povezani s proizvajalcem STIHL z uporabo uradnega slikovnega gradiva in internetnih naslovov, povezanih s STIHL. Vendar kupci, ki se odločijo za te izdelke, po oddaji naročila in plačilu ne prejmejo originalnega izdelka STIHL.

Ti oglasi se prikazujejo na različnih spletnih platformah, kot sta Instagram in Facebook. STIHL intenzivno preiskuje to težavo in je v stiku z oblastmi.

Pomembno: Izdelki STIHL so na voljo samo prek pooblaščenih trgovcev in servisne mreže STIHL ter prek pooblaščene mreže spletnih trgovin. Priporočena maloprodajna cena akumulatorske žage STIHL GTA, vključno z baterijo in polnilnikom znaša 157,00 EUR. Vsako znatno odstopanje od tega zneska je lahko razlog za dvom o izvirnosti izdelka.
¡MOW® UPORABNIŠKI PODATKI


Glede na to, da je VIKING vključen v blagovno znamko STIHL, nova aplikacija "iMOW®" v prepoznavni oranžni barvi STIHL nadomešča prejšnjo programsko opremo. Prosimo, prijavite se enkrat s svojim e-poštnim naslovom in geslom ter preverite svoje uporabniške podatke.

KOMPATIBILNOST Z GORIVOM E10


Za zaščito zalog surove nafte in podnebja je bilo gorivo E10 uvedeno po vsej EU. Simbol E10 pomeni: "E" pomeni alkohol in etanol, dodan bencinu. Številka 10 pomeni, da je lahko vsebnost etanola do 10%. Običajni bencin Super z do 5% etanola je še vedno na voljo. Gorivo E10 na bencinskih črpalkah je mogoče označiti z imenom "NormalE10", "SuperE10" ali "SuperPlusE10" na vbrizgalniku goriva ali črpalki za gorivo.
Gorivo E10 je na splošno primerno za vse motorne žage STIHL in motorne naprave z motorji Briggs & Stratton, Kawasaki in Kohler. Da bi nadomestili spremenjeno sestavo goriva, bodo morda potrebne dodatne nastavitve uplinjača. Svetujemo vam, da obiščete specializiranega prodajalca STIHL.
STIHL priporoča, da se mešanica dvotaktnih motorjev, pripravljena z gorivom E10, ne shranjuje več kot 30 dni, da se zmanjša stopnja ločevanja goriva. V tem kontekstu ločevanje pomeni: Vlaga v zraku veže etanol in se usede na dno rezervoarja, kar lahko povzroči težave z motorjem. Ločeno gorivo tudi po močnem stresanju ni več zanesljivo.
Praviloma neustrezna pogonska goriva ali odstopanje mešanice goriva in olja od predpisanega lahko privedejo do poškodbe pogona. Zato priporočamo uporabo goriv STIHL MotoMix in STIHL Moto4Plus, ki so posebej prilagojena motorjem in zagotavljajo visoko zmogljivost in dolgo življenjsko dobo. V nasprotju z gorivi, kupljenimi na bencinskih črpalkah, jih je mogoče enostavno skladiščiti dalj časa.

OPOZORILO ZA MOTORNE ŽAGE, KI NE IZPOLNJUJEJO EU NORM


Na EU trgu se preko najrazličnejših prodajnih kanalov vse pogosteje prodajajo naprave, ki niso v skladu s predpisi EU. Neskladnost pomeni neskladnost z ustreznimi zakonskimi zahtevami, zlasti predpisi o varnosti in emisijah izpušnih plinov, ki zagotavljajo zaščito uporabnikov in okolja.
V pooblaščeni, priznani neodvisni preizkuševalni ustanovi DPLF (Deutsche Prüf- und Zertifizierungsstelle für Land- und Forsttechnik) na različnih listih motornih žag opravljajo teste, ki jih je treba opraviti za takšno napravo, preden izdelek plasirajo na trg EU. Preizkušene naprave niso izpolnjevale zakonskih zahtev usklajenih standardov za varnost in varstvo okolja. To lahko povzroči večje tveganje za poškodbe uporabnikov in tretjih oseb, pa tudi večje tveganje za onesnaževanje zdravja in okolja zaradi prekomernih emisij izpušnih plinov. Izmerjene vrednosti so v veliki meri presegle zakonsko dovoljene mejne vrednosti. V skladu s tem takih naprav ne smemo dajati na trg EU, naprave, ki so že na trgu, pa predstavljajo resno tveganje.
V neposredni primerjavi na podlagi treh zglednih testov, izvedenih z originalno motorno žago STIHL MS 440 in motorno žago PowerHaus KW 6500, ki ni v skladu s predpisi EU, so bile uničujoče posledice še posebej izrazite. Obenem motorna žaga PowerHaus KW 6500 ne predstavlja samo nevarnosti za uporabnika, temveč ga tudi zavaja s podobnostjo v videzu originalnega izdelka z uporabo tipične barvne sheme - STIHL oranžno / siva, ki krši zaščitne pravice STIHL (zaščitena oblika in kombinacija oranžne / svetlo sive barve).

PIRATSKI IZDELKI IN PIRATSTVO BLAGOVNE ZNAMKE


Čeprav izdelke STIHL med drugim zaznamujejo strogi standardi kakovosti in varnosti, pri piratskih izdelkih to ne velja. Povedali vam bomo, kako se zaščititi pred nevarnimi ponaredki.

OPOZORILO NA PIRATSKE IZDELKE IN PONAREDKE


PIRATSTVO BLAGOVNE ZNAMKE IN IZDELKOV: PONAREDKI SO VELIK VIR NEVARNOSTI


Svetujemo previdnost: domnevno ugodne cene so pogosto drage, saj nizka cena ponarejenih žag zmanjšuje njihovo življenjsko dobo, zmogljivost in predvsem varnost. Vendar ponaredki niso vedno na voljo le po nizkih cenah. V mnogih primerih so cene le nekoliko nižje od cene originalnih izdelkov, kar naj bi ustvarilo vtis, da gre za originalne izdelke STIHL.

Ponaredki so glavni vir nevarnosti

Izdelki STIHL med drugim izpolnjujejo stroge standarde kakovosti in varnosti, pri ponaredkih pa to ne velja. Pogosto so ponarejene naprave po kratkem obdobju uporabe neuporabne in jih zaradi pomanjkanja rezervnih delov ni mogoče popraviti. Poleg tega je varnostno pomembna oprema pogosto okvarjena ali v celoti manjka. Na primer, zaščita prednje roke za samodejno zaviranje verige, ki je najpomembnejša varnostna oprema za motorno žago, se lahko pokvari, ko ponarejeno motorno žago odstranite iz embalaže.

Med vsemi izdelki so najpogostejši ponaredki verižne žage STIHL. Ponaredki najpogosteje izhajajo iz Kitajske in so zaradi svoje oranžno sive barve podobni originalnim izdelkom STIHL. Poleg tega kupce zavede dodajanje ponarejenih nalepk "STIHL" in v nekaterih primerih z dodajanjem lažne nalepke znanih modelov, kot je "MS 440". Poleg barve in oznake modela te žage nimajo nič skupnega z originalnimi motornimi žagami STIHL.

Kako se zaščititi?

V kolikor se takšni izdelki prodajajo na ulici, na trgu ali v prtljažniku vozila, je to vedno zanesljiv znak, da prodajajo ponaredke oziroma nekakovostne in tvegane izdelke. Enako velja za ponudbo takšnih izdelkov na spletu. STIHL svoje izdelke prodaja izključno prek mreže pooblaščenih prodajalcev STIHL, ki zagotavljajo originalnost izdelkov ter zagotavljajo storitve in kompetentno svetovanje. Lahko ste prepričani, da pri pooblaščenem prodajalcu STIHL ne boste kupili poceni ponaredkov, temveč le stoodstotno kakovost STIHL.

Opomba:
V primeru dvoma se obrnite na pooblaščenega prodajalca STIHL. Za vprašanja vas prosimo, da nas kontaktirate na info@unicommerce.si.