Stihl elastostart

STIHL ElastoStart: olajša zagon in deloUčinkovit in zanesljiv: sistem STIHL ElastoStart poskrbi za zagon brez nepotrebnega napora.  • Tako preprosto niste zagnali naprave še nikoli doslej: STIHL ElastoStart.
  • STIHL ElastoStart: tako deluje
  • STIHL ElastoStart: prednosti


Tako preprosto niste zagnali naprave še nikoli doslej: STIHL ElastoStart.

Pri sistemu STIHL ElastoStart gre za posebni ročaj zagonske vrvice: ta poskrbi za enakomeren zagon, ki se izvede povsem brez sunkovitih gibov. Tako sistem STIHL ElastoStart znatno olajša postopek zagona.


STIHL ElastoStart: tako deluje

Tukaj smo za vas zbrali vsa pomembnejša dejstva o sistemu.


STIHL ElastoStart: več kot samo ročaj

Ročaj STIHL ElastoStart ima integriran blažilni element, ki ublaži konice moči na zagonski vrvici. Pri tem absorbira nastalo silo glede na kompresijo in jo pozneje tudi odda. Vse to poskrbi za enakomeren zagon.


STIHL ElastoStart: ali lahko sistem naknadno vgradim?

Odgovor se glasi: da. In kar je še bolje: za to boste morali odšteti manj kot 10 EUR. Kompleti za nadgradnjo sistema STIHL ElastoStart so na voljo za naslednje naprave:


Vgradnja sistema STIHL ElastoStart se izvede nadvse preprosto: v kompletu dobite ročaj in zagonsko vrvico, ki ju pritrdite na zaganjalnik naprave. Vendar pozor: dolžine vrvic se razlikujejo. Če niste prepričani o dolžini vrvice, vam bo zagotovo pomagal specializirani trgovec v vaši bližini.

Ali lahko zamenjam vrvico sistema STIHL ElastoStart?

Če se zagonska vrvica na sistemu STIHL ElastoStart pretrga, morate zamenjati celoten sistem. Vrvica je namreč vgrajena v blažilni element v ročaju – če vrvico zamenjate, sistem STIHL ElastoStart izgubi svoj učinek.

STIHL ElastoStart: prednosti

Prednosti manj napornega postopka zagona so na dlani oz. natančneje v mišicah in sklepih. Sistem pa ponuja še veliko več. Vse prednosti najdete tukaj:

STIHL ElastoStart: zaščita za vaše sklepe  

Sistem STIHL ElastoStart prepreči sunkovite konice moči, ki obremenjujejo vaše mišice in sklepe. V kombinaciji z ročno črpalko za gorivo in/ali dekompresijskim ventilom poskrbi za miren in udoben zagon brez napora.

STIHL ElastoStart: obilo udobja, zelo malo vzdrževanja.

Sistem STIHL ElastoStart je zaščiten pred prahom, ki nastane pri delu, zato ostane tudi brez vzdrževanja dolgo časa brezhiben. Enako velja za vaša ramena.


STIHL ElastoStart: povzetek


  • Pri sistemu STIHL ElastoStart gre za posebni ročaj zagonske vrvice, ki omogoča preprost zagon naprav z zagonsko vrvico.
  • Zaradi integriranega blažilnega sistema STIHL ElastoStart lahko naprave, ki so opremljene z zagonsko vrvico, zaženete brez sunkovitih gibov.
  • Sistem STIHL ElastoStart ščiti vaše mišice in sklepe med zagonom.
  • Sistem STIHL ElastoStart se lahko naknadno vgradi.


Kaj je sistem STIHL ElastoStart?
Pri sistemu STIHL ElastoStart gre za zagonski sistem, ki preprečuje pojav sunkovitih gibov pri zaganjanju naprave.