Robotska kosilnica: vzdrževanje za dolgo življenjsko dobo

Redno vzdrževanje vaše robotske kosilnice bo zagotovilo njeno dolgo življenjsko dobo. Za vas smo zbrali najpomembnejše točke, ki jih morate upoštevati.

 • Zakaj vzdrževati?
 • Priprava na vzdrževanje
 • Stroški in obseg vzdrževanja
 • Ustrezni intervali vzdrževanja
 • Priprava na zimo
 • Povzetek

Zakaj je potrebno redno vzdrževanje robotske kosilnice?

Robotska kosilnica iMOW® kosi skoraj vsak dan, zato je podvržena obrabi. Z rednim vzdrževanjem boste podaljšali njeno življenjsko dobo. Pri tem je treba upoštevati različne intervale, ki zagotavljajo nemoteno delo. Tukaj smo za vas zbrali najpomembnejše točke.


Priprava na vzdrževanje

Pred vzdrževanjem aktivirajte blokado naprave. Zaradi lastne varnosti imejte vedno nataknjene zaščitne rokavice, predvsem takrat, ko delate z noži za košnjo. Pred vzdrževalnimi deli na polnilni postaji vedno iztaknite omrežni vtič.

Pozor: pri vseh vzdrževalnih delih natančno upoštevajte korake, ki so navedeni v navodilih za uporabo. Vsa ostala vzdrževalna dela lahko opravi specializirani trgovec STIHL.


Stroški in obseg vzdrževanja

Stroški in obseg vzdrževanja so odvisni od posamičnega intervala. Pri redni negi je robotska kosilnica manj izpostavljena pojavu napak.


Intervali vzdrževanja

Intervali vzdrževanja vam zagotavljajo brezhibno delovanje robotske kosilnice iMOW®. Priporočamo naslednje intervale:


Aktivni dnevi: rutinska nega

Vsak aktiven dan robotske kosilnice opravite hiter vizualni pregled, ki bo s časom postal kar rutinski. Kako sta videti naprava in polnilna postaja? Med časi košnje na trati ne sme biti nobenih predmetov, ki bi lahko motili košnjo z robotsko kosilnico iMOW®.


Tedensko: nega robotske kosilnice

Kakšni so videti noži? Ali so obrabljeni? Ali je robotska kosilnica umazana? Vse to preverite vsak teden. Pri tem nagnite robotsko kosilnico na stran (blokada naprave je aktivirana). Umazanijo na ohišju lahko odstranite z mehko krpo, nož pa očistite s krtačo. Ostanke trave, ki so se oprijeli ohišja in kosilne enote, odstranite z leseno palico. 
Več o tem najdete v prispevku o čiščenju robotske kosilnice iMOW®.

Vsakih 200 delovnih ur: nov nož za košnjo

Po 200 delovnih urah se na zaslonu prikaže opomnik, da je čas za menjavo noža.

Letno: zimsko preverjanje

Pozimi obiščite specializiranega trgovca. Ta bo preveril obrabo in predvsem baterijo, programsko opremo in elektroniko.

Priprava robotske kosilnice na zimo

Za pripravo robotske kosilnice iMOW® na zimo ne potrebujete veliko. Po nekaj manjših vzdrževalnih in negovalnih ukrepih jo lahko shranite na varno, suho in čisto mesto, kjer bo počakala do naslednje sezone. V tem prispevku boste spoznali, kako robotsko kosilnico iMOW® pripravite na zimo.

Ali niste prepričani, kaj je najboljše za vašo robotsko kosilnico iMOW®. Naši specializirani trgovci STIHL vam bodo z veseljem svetovali in po potrebi opravili pomembnejša opravila na vaši robotski kosilnici iMOW®.


Povzetek: vzdrževanje robotske kosilnice


 • Redno vzdrževanje zagotavlja brezhibno delo in dolgo življenjsko dobo vaše robotske kosilnice.
 • Pred vzdrževanjem aktivirajte blokado naprave in si nataknite zaščitne rokavice.
 • Robotsko kosilnico je treba vzdrževati v rednih intervalih.
 • Za nekatera dela je bolje, če jih opravi naš specializirani trgovec.
 • Ko pride ustrezen čas v letu, pripravite robotsko kosilnico na zimo.