RM 253 T
Bencinske kosilnice

RM 253 T

- 1-stopenjski kolesni pogon

- bencinska kosilnica s širino košnje 51 cm

- udobno delo zaradi 55-litrske košare za travo

- preprosta nastavitev višine košnje od 25 do 75 mm

- za enostavno obdelavo srednje velikih travnikov

- ergonomsko vodenje zahvaljujoč mehkemu zložljivemu ročaju

Travnate površine do … (m2)
1800
Širina košenja (cm)
51
Višina košenja (mm)
25-75

VIDEO VSEBINE ZA ROČNO VODENE KOSILNICE STIHL

Video posnetke o uporabi in vzdrževanju ročno vodenih kosilnic STIHL si lahko ogledate TUKAJ.

PRAKTIČNI NASVETI ZA NEGO TRAVE

Več informacij o prezračevanju in negi trave si lahko preberete v naši brošuri PREPROSTA NEGA TRATE in v naših praktičnih nasvetih o negi trave.

606,00 € Z nakupom tega izdelka prejmete brezplačno poštnino!
Že od 56,71€
Vaš mesečni obrok
Izračun obrokov
Izdelek
Ta izdelek je na voljo le pri naših pooblaščenih trgovcih
Poišči trgovca


  • Kompaktna bencinska kosilnica s širino košnje 51 cm z 1-stopenjskim kolesnim pogonom
  • Idealna za košnjo srednjih in velikih travnatih površin
  • Preprosto in udobno upravljanje zahvaljujoč nastavljivemu udobnemu vodilu.


BENCINSKA KOSILNICA RM 253 T: ZA VEČ UDOBJA PRI KOŠNJI Z 1-STROJSKIM POGONOM NA KOLESA


Z bencinsko kosilnico STIHL RM 253 T boste hitro in učinkovito pokosili manjše in srednje velike površine do 1.800 m2. Če kosite zelenico s strminami ali večjimi zelenimi površinami, pride do izraza moč 1-stopenjskega kolesnega pogona, ki močno poenostavi vožnjo in košnjo.


Udobje med košnjo je očitno že ob zagonu bencinske kosilnice, saj zaradi funkcije lahkega zagona potrebujete minimalen trud za zagon motorja. Zahvaljujoč širini košnje 51 cm lahko hitro in enostavno pokosite do 1.800 m2 travne površine.


Nastavljiv udoben ročaj za večje udobje zagotavlja udobno in ergonomsko upravljanje kosilnice. Centralna 7-stopenjska nastavitev višine reza omogoča enostavno nastavitev višine reza v razponu od 20 mm do 100 mm.


Zahvaljujoč standardni opremi z večnamenskim rezilom, rezilom za mulčenje in funkcijo stranskega izmeta je ta kosilnica primerna tako za košnjo kot za mulčenje. Pokošeno travo lahko takoj poberete v 55-litrsko košaro za pokošeno travo ali pa jo s stranskim izmetom raztrosite po travniku. Indikator polnosti košare vas obvesti o pravem času za njeno praznjenje.


LASTNOSTI:


Centralno nastavljanje višine košnje omogoča sistem vzvodov in vzmeti, ki kompenzirajo težo naprave. Višino košnje lahko nastavljate v več korakih, indikator nastavljene višine pa je viden na lestvici ob strani naprave.

Prevleka ročaja Super-Softgriff pri kosilnicah STIHL služi za udobno upravljanje in visoko ergonomijo rokovanja z napravami.

Rezilo z ventilacijsko funkcijo skrbi za enakomerno pokošeno travo in za močan zračni tok, ki prenaša pokošeno travo v koš za travo. S pomočjo zračnega toka se trava dvigne pokonci na tla, kar ima za posledico enakomerno košnjo, pokošena trava pa z uporabo istega zračnega toka in zahvaljujoč optimalnemu zračenju koša pride do koša skozi tunel. 

Kolesa kosilnic STIHL so izjemno lahka, robustna in trpežna. Omogočajo natančno in enostavno upravljanje kosilnice, prav tako pogonska kolesa zahvaljujoč vlečnemu profilu omogočajo kakovosten prenos pogonske moči na kolesa.

Zložljiv krmilni ročaj ponuja možnost hitrega zlaganja za transport ali shranjevanje, vendar je namestitev v delovni položaj hitra in enostavna.

Ohišje iz jeklene pločevine je posebej robustno in odporno na poškodbe. S tem je zagotovljena dolgoročna funkcionalnost in brezhibnost naprave.

Po višini nastavljiv krmilni ročaj omogoča nastavitev naprave na višino strežnika. S tem dosežemo visoko udobje med delom, visoko stopnjo ergonomije naprave ter stabilnost in okretnost med delom.


Oprema in funkcije

Fotografije so le simbolične. Videz in posebna pritrditev opreme na izdelek - z enako funkcionalnostjo - lahko odstopata od slikovnih predstavitev.TEHNIČNE PODROBNOSTI

Travnate površine do … (m2) 1800
Širina košenja (cm) 51
Višina košenja (mm) 25-75
Volumen košare za travo (l) 55
Tip motorja STIHL EVC 200
Delovna prostornina (cm³) 150
Moč (kW/KM) 2,2/3,0
Delovno število vrtljajev (vrt./min) 2800
Teža (kg) 28
Zagotovljen nivo zvočne moči LwA (dB[A]) 98
Izmerjen nivo zvočnega tlaka LpA (dB[A]) 85
Nevarnostni faktor pri nivoju zvočnega tlaka KpA (dB[A]) 2
Nivo vibracij na vodilnem ročaju, ahw (m/s²) 5
Nevarnostni faktor K (m/s²) 2.5
CO2 (g/kWh) 922
Ocene

0.0
0 ocen

STORITVE IN NASVETI

NAVODILA ZA UPORABO

Tu boste našli ustrezna navodila za uporabo naših izdelkov.

Pogosta vprašanja

Imate vprašanja? Tu so pravi odgovori na najpogostejša vprašanja.